Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πώς να φτιάξετε ένα καλό και πιο εντυπωσιακό βιογραφικό!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

3 Ιουλίου 2019 09:30
Πώς να φτιάξετε ένα καλό και πιο εντυπωσιακό βιογραφικό!

Curriculum Vitae (CV) σημαίνει "πορεία ζωής" στα Λατινικά, και αυτό ακριβώς είναι! Ένα βιογραφικό συνοψίζει το παρελθόν σας, τις υπάρχουσες επαγγελματικές δεξιότητες σας και τις εμπειρίες σας. Δείτε όμως και τα πιο απίστευτα ψέμματα που έχουν γραφτεί ποτέ σε βιογραφικό!

Σκοπός του είναι να αποδείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες. Κυριολεκτικά πωλείτε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Με δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες υποψήφιους για κάθε θέση, είναι δύσκολο να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει.

1.Για αρχή τα βιογραφικά σημειώματα έχουν μια αναμενόμενη σειρά. Συνήθως, η σειρά ενός βιογραφικού είναι η εξής: κεφαλίδα και προσωπικές πληροφορίες, εκπαίδευση και προσόντα, εργασιακή εμπειρία, ενδιαφέροντα , στόχοι και άλλες δεξιότητες.

Στην κεφαλίδα, κάντε το όνομά σας ελαφρώς μεγαλύτερο από τις άλλες πληροφορίες. Συμπεριλάβετε κάτω από το όνομά σας την τρέχουσα διεύθυνση αλληλογραφίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας…

2.Δώστε εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Ξεκινήστε από τις πιο πρόσφατες θέσεις και συνεχίστε προς τα πίσω. Οι εργοδότες θα περιμένουν να δώσετε το όνομα και την τοποθεσία της εταιρείας, τον τίτλο εργασίας σας, τις ημερομηνίες και τα καθήκοντά σας.

3.Συμπεριλάβετε εξωτερικές δραστηριότητες. Οι δεξιότητες μπορούν να περιλαμβάνουν πράγματα όπως οι ξένες γλώσσες, η γνώσεις σας στα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι δεξιότητες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή άλλη ειδική εκπαίδευση.

4. Εξετάστε την εργασία για την οποία υποβάλετε αίτηση. Ερευνήστε την εταιρεία. Ένα καλό βιογραφικό σημείωμα είναι προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη εργασία και την εταιρεία για την οποία θέλετε να εργαστείτε. Τι είδους εταιρία ειναι ; Τι νομίζετε ότι αναζητούν σε έναν υπάλληλο; Ποιες δεξιότητες απαιτεί η συγκεκριμένη εργασία για την οποία υποβάλετε αίτηση; Αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν γράφετε το βιογραφικό σας σημείωμα...

5.Δώστε βάση στην εμφάνιση του βιογραφικού σας,να είναι καλογραμμένο,προσεγμένο, περιεκτικά γραμμένο για να μπορούν οι εργοδότες να δώσουν βάση σε όσα εκείνοι αναζητούν από εσάς...

6.Τέλος, εμπιστευθείτε τα χόμπι σας και τα ενδιαφέροντά σας. Μοναδικά ενδιαφέροντα ή χόμπι θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Προσπαθήστε να καταγράψετε όσα σας απεικονίζουν ως άτομο με προσανατολισμό στην ομάδα και όχι ως μοναχικό ή παθητικό άτομο. Οι εταιρείες θέλουν κάποιον που λειτουργεί καλά με άλλους και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, αν χρειαστεί.

Δώσε βάση: 4 φράσεις που δεν πρέπει να λες ποτέ σε μια συνέντευξη!

Έφτιαξες το τέλειο βιογραφικό, τους το έστειλες και σε πήραν τηλέφωνο για συνέντευξη; Είσαι πλέον ένα βήμα μακριά από την δουλειά των ονείρων σου! Η μήπως όχι;
Η συνέντευξη είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να καταφέρεις να βρεις μια δουλειά. Γιατί; Διότι όσες γνώσεις και αν έχεις μόνο η προσωπικότητα τους θα καταφέρει να σε πάει ψηλά. Δώσε βάση, λοιπόν, στις συνηθισμένες φράσεις που χρησιμοποιούμε και μας αποτρέπουν από το μας προσλάβουν σε μια δουλειά!

1. Το μεγαλύτερο μου ελάττωμα είναι ότι είμαι τελειομανής.
2. Σιχαίνομαι την τωρινή μου δουλειά.
3. Η εταιρεία σας είναι η μόνη με την οποία ήρθα σε επαφή.
4. Πόσες διακοπές δικαιούμαι;

Αν χρησιμοποιήσετε κάτι από τα παραπάνω πείτε αντίο στην «τέλεια» δουλειά. Δεν θα σας πάρουν ποτέ τηλέφωνο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Την καλύτερη δουλειά του κόσμου προσφέρει Αυστραλός εκατομμυριούχος!

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στα... ρεπό!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share