Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αφέθηκε ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε!

Είχε σηκώσει κύμα συμπαράστασης!

3 Ιουλίου 2019 07:41
Αφέθηκε ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε!

Άρθηκε σήμερα από Δικαστήριο της Σικελίας η εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στην πλοίαρχο Καρόλα Ράκετε, του πλοίου Sea-Watch 3, η οποία συνελήφθη αφού μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό, ανάφερε μια δικαστική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.

Η Ράκετε κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.

Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

Ιταλία: Έσωσαν 55 μετανάστες που βρίσκονταν 3 ημέρες χωρίς νερό!

Στην Ιταλία έσωσαν 55 μετανάστες που βρίσκονταν 3 ημέρες χωρίς νερό! Ανάμεσα τους έγκυες και βρέφη..

Η Ιταλική ακτοφυλακή και η αστυνομία, διέσωσε τους μετανάστες, τους οποίους εντόπισε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα. «Ένα ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε, είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 40 ανθρώπους να επιβαίνουν σε αυτό, ανάμεσά τους τέσσερα βρέφη και τρεις έγκυες γυναίκες», ανακοίνωσε η ΜΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας δύο φωτογραφίες που έδειχναν κουρασμένους μετανάστες σε μια μπλε ψαρόβαρκα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι μετανάστες ήταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα και είχαν σοβαρή αφυδάτωση. «Τους προσφέρουμε φροντίδα και προειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές για να αναλάβουν αυτές στη συνέχεια». Οι μετανάστες ήταν στην πραγματικότητα 55 πάνω στη βάρκα, όπως μετέδωσαν αργότερα τα ιταλικά ΜΜΕ. Σκάφος ιταλικής ακτοφυλακής που αναχώρησε από τη Λαμπεντούζα, τους μετέφερε για να τους οδηγήσει στη Σικελία. Έντεκα από αυτούς, των οποίων η κατάσταση της υγείας απαιτούσε την άμεση αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος της ακτοφυλακής στη Λαμπεντούζα.

Την ίδια ώρα, οι τόνοι ανέβηκαν σήμερα μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά τη σύλληψη της Γερμανίδας Καρόλα Ρακέτε, της νεαρής καπετάνισσας του πλοίου Sea-Watch, η οποία αψήφησε τις ιταλικές αρχές και παραβίασε τον αποκλεισμό για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα την προχθεσινή νύχτα και να αποβιβαστούν 40 μετανάστες καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη διάσωσή τους.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στο Μαρόκο: 6 Μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα Κανάρια νησιά!

Υποψήφια και η Σκα Κέλερ για το Ευρωκοινοβούλιο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share