Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Γερμανία: Εκκενώθηκαν 4 μικρές πόλεις λόγω πυρκαγιάς!

Στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία έχουν φύγει τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι!

2 Ιουλίου 2019 17:28
Συναγερμός στην Γερμανία: Εκκενώθηκαν 4 μικρές πόλεις λόγω πυρκαγιάς!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γερμανία αφού εκκενώθηκαν 4 μικρές πόλεις λόγω πυρκαγιάς! Έχει υποχρεώσει πάνω από 1.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία!

Απειλεί ακόμα και το παλιό στρατόπεδο, στο οποίο αποθηκεύονται παλιά πυρομαχικά. Επιπλέον, στην περιοχή δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμη νάρκες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες δεν έχουν εκραγεί. Φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Ελλάδα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας!

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε την Παρασκευή και την επόμενη μέρα θεωρήθηκε ότι είχε τεθεί υπό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε την Κυριακή και έκτοτε έχει κάψει έκταση αντίστοιχη με 800 γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οφείλεται σε εμπρησμό και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες και δυνάμεις από τα γύρω κρατίδια της βόρειας Γερμανίας. Οκτώ πυροσβεστικά ελικόπτερα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα ανοίγουν διαδρόμους στο δάσος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία και ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου Τιλ Μπάκχαους είπε χαρακτηριστικά: «Παρακάλεσα τον Θεό να στείλει βροχή - και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Τη Δευτέρα, ο αυτοκινητόδρομος Α2, ο οποίος συνδέει το Βερολίνο με την περιοχή του Ρουρ στην δυτική Γερμανία, έμεινε επί περισσότερες από πέντε ώρες κλειστός στην περιοχή, λόγω του πυκνού καπνού που είχε περιορίσει σημαντικά την ορατότητα.

Τραγωδία: 14 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε ρωσικό υποβρύχιο!

Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη σε ρωσικό υποβρύχιο αφού έχασαν την ζωή τους 14 άνθρωποι απόφωτιά που ξέσπασε..

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και το περιστατικό συνέβη ενώ το υποβρύχιο βρισκόταν στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Θλίψη προκαλεί και ο θάνατος του του πασίγνωστου σκιτσογράφου Γκιγιέρµο Μορδίγιο Μενένδεθ

Την στιγμή της φωτιάς, το υποβρύχιο βρισκόταν σε ρωσικά χωρικά ύδατα και τώρα έχει μεταφερθεί στο Σεβορομόσκ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου του 2000, στη θάλασσα του Μπάρεντς, είχε βυθιστεί αύτανδρο το ρωσικό υποβρύχιο Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα, παρά τις επί ημέρες, αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γερμανία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο! - Τουλάχιστον ένας νεκρός!

Κρήτη: Καταστράφηκε ολοσχερώς ελαιουργείο από φωτιά!(Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share