Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσοχή από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται προϊόν για παιδιά!

Συναγερμός!

2 Ιουλίου 2019 15:20
Προσοχή από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται προϊόν για παιδιά!

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ! Ανακαλείται ιατρικό προϊόν για παιδιά! Μεγάλη προσοχή!

Αν τα έχετε στο σπίτι σας πετάξτε τα τώρα αμέσως! Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο ΕΟΦ, είχε ανακαλέσει και φάρμακα για το στομάχι!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του οργανισμού:

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας, 012018 (ημ. ληξ.: 2023-01) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «παιδικοί ουροσυλλέκτες, Pedriatric urine Collector, 100 mL». Στην ανακαλούμενη παρτίδα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς την στειρότητα.

Η εταιρεία Cosmomed Α.Ε. η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση της παρτίδας του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να την αποσύρει.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του Οργανισμού, εφόσον ζητηθούν.

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που παίρνουν εκατομμύρια άνδρες!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να χρησιμοποιούν το προϊόν που κυκλοφορεί με την ονομασία «Vita-X Revitalizing Capsules» της εταιρείας Langlay Healthmetic Inc.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «VITA-X REVITALIZING CAPSULES«. Βάσει της επισήμανσής του, τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται για τη «μακράς διάρκειας ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας των ανδρών» και δεν αποκλείεται να έχει διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο του προϊόντος από την Αρμόδια Αρχή του Καναδά, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του εν λόγω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ενέχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share