Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ: Ξέχασαν παιδί σε αυτοκίνητο με 41 βαθμούς Κελσίου και το βρήκαν νεκρό!

Το 52ο παιδί που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο φέτος!

1 Ιουλίου 2019 21:32
Σοκ: Ξέχασαν παιδί σε αυτοκίνητο με 41 βαθμούς Κελσίου και το βρήκαν νεκρό!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι ηλικίας 16 μηνών στην Ιόβα των ΗΠΑ, όταν οι δικοί του, το ξέχασαν για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη ζέστη.

Το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, όταν ένας γείτονας εντόπισε το κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητο.

Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αιτία θανάτου του παιδιού προήλθε από ασφυξία, λόγω της ζέστης. H θερμοκρασία εκείνη την ώρα στην περιοχή ήταν στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κλειστό αυτοκίνητο εκτιμάται ότι η θερμοκρασία «άγγιξε» τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το κοριτσάκι πέθανε πιθανότατα από ασφυξία λόγω ζέστης, αλλά σε εξέλιξη είναι ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 52ο περιστατικό αυτόν τον χρόνο.

Ρεκόρ πνιγμών σε Πολωνία και Λιθουανία λόγω καύσωνα!

Σχεδόν 150 άνθρωποι πνίγηκαν τον Ιούνιο στην Πολωνία και τη γειτονική Λιθουανία όπου καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών.

Στην Πολωνία, σύμφωνα με το πολωνικό Κέντρο για την Ασφάλεια (RCB), 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τον Ιούνιο, από τους οποίους οι δέκα χθες, Κυριακή, σ' αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Με τα διαδοχικά κύματα καύσωνα, δεν είχαμε ούτε μια μέρα τον Ιούνιο χωρίς να πνιγεί κάποιος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μποζένα Βισότσκα, εκπρόσωπος του RCB, διευκρινίζοντας πως το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες.

Η κατανάλωση αλκοόλ και η απερισκεψία είναι οι κύριες αιτίες αυτών των πνιγμών. Στη Λιθουανία, 32 άνθρωποι, από τους οποίους οι 26 άνδρες, πνίγηκαν τον Ιούνιο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος εδώ και πέντε χρόνια για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπηρεσίες διάσωσης αυτής της βαλτικής χώρας των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Πολωνία κατέγραψε τον Ιούνιο την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, με 38,2 βαθμούς Κελσίου. Στη Λιθουανία, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν τον Ιούνιο μέχρι τους 35,7 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν τα σχολεία, ενώ εκφράζονται και φόβοι για μείωση της αγροτικής παραγωγής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share