Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Εγκλωβίστηκε 50χρονη σε ανελκυστήρα 27 ώρες και επιβίωσε!

Κινδύνευε να πάθει αφυδάτωση..

1 Ιουλίου 2019 11:21
Απίστευτο: Εγκλωβίστηκε 50χρονη σε ανελκυστήρα 27 ώρες και επιβίωσε!

Απίστευτο αυτό που συνέβη στην Ιταλία με μια 50χρονη γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε ανελκυστήρα και κατάφερε να επιβιώσει! Η γυναίκα είχε ξεχάσει να πάρει το κινητό της τηλέφωνο κι έτσι δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια, κινδυνεύοντας να πάθει αφυδάτωση αφού έμεινε κλεισμένη εκεί 27 ώρες! Το απίστευτο όμως που την έσωσε είναι ότι έπινε κρασί!

Το επεισόδιο αυτό διαδραματίσθηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια των ημερών που σημειώθηκε το κύμα καύσωνος στην βόρειο Ιταλία, το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο. Η περιπέτειά της ξεκίνησε στις 09.30 το πρωί, όταν μπήκε στον ανελκυστήρα για να μεταφέρει ένα κασόνι με κρασιά στο υπόγειο και σχεδόν αμέσως αυτός σταμάτησε να λειτουργεί.

Η γυναίκα προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες του θαλάμου και να φωνάξει βοήθεια, όμως ούτε η γυναίκα που τη βοηθούσε στις οικιακές δουλειές μπόρεσε να την ακούσει.

Ανησυχώντας γιατί δεν απαντούσε η κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο, η μητέρα της εγκλωβισμένης γυναίκας, έσπευσε στο σπίτι της όπου ανακάλυψε τι είχε συμβεί.
Αμέσως στο σημείο έφθασε η Πυροσβεστική και κατόρθωσε να απεγκλωβίσει την 50χρονη.

Η γυναίκα εξήγησε στους «σωτήρες» της πως κατόρθωσε να επιβιώσει γιατί έπινε από το κρασί που είχε μαζί της μέσα στην καμπίνα.

Ιταλία: Έσωσαν 55 μετανάστες που βρίσκονταν 3 ημέρες χωρίς νερό!

Στην Ιταλία έσωσαν 55 μετανάστες που βρίσκονταν 3 ημέρες χωρίς νερό! Ανάμεσα τους έγκυες και βρέφη..

Η Ιταλική ακτοφυλακή και η αστυνομία, διέσωσε τους μετανάστες, τους οποίους εντόπισε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα. «Ένα ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε, είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 40 ανθρώπους να επιβαίνουν σε αυτό, ανάμεσά τους τέσσερα βρέφη και τρεις έγκυες γυναίκες», ανακοίνωσε η ΜΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας δύο φωτογραφίες που έδειχναν κουρασμένους μετανάστες σε μια μπλε ψαρόβαρκα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι μετανάστες ήταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα και είχαν σοβαρή αφυδάτωση. «Τους προσφέρουμε φροντίδα και προειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές για να αναλάβουν αυτές στη συνέχεια». Οι μετανάστες ήταν στην πραγματικότητα 55 πάνω στη βάρκα, όπως μετέδωσαν αργότερα τα ιταλικά ΜΜΕ. Σκάφος ιταλικής ακτοφυλακής που αναχώρησε από τη Λαμπεντούζα, τους μετέφερε για να τους οδηγήσει στη Σικελία. Έντεκα από αυτούς, των οποίων η κατάσταση της υγείας απαιτούσε την άμεση αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος της ακτοφυλακής στη Λαμπεντούζα.

Την ίδια ώρα, οι τόνοι ανέβηκαν σήμερα μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά τη σύλληψη της Γερμανίδας Καρόλα Ρακέτε, της νεαρής καπετάνισσας του πλοίου Sea-Watch, η οποία αψήφησε τις ιταλικές αρχές και παραβίασε τον αποκλεισμό για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα την προχθεσινή νύχτα και να αποβιβαστούν 40 μετανάστες καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη διάσωσή τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share