Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας από Δευτέρα!

Δείτε αναλυτικά!

29 Ιουνίου 2019 16:47
Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας από Δευτέρα!

Ετοιμαστείτε για τον καιρό που αλλάζει, καθώς έρχεται καύσωνας από τη Δευτέρα, μαζί με τον καινούργιο μήνα.

Με ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο, ωστόσο από βδομάδα ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την ερχόμενη εβδομάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-07-2019

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

ΤΡΙΤΗ 02-07-2019

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αν και στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση, στα υπόλοιπα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2019

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Καύσωνας με 45άρια!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον καιρό που θα έχουμε τις επόμενες μέρες! Έρχεται καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς!

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, σήμερα! Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν βροχές;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share