Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κίνδυνος φονικής φωτιάς στον Υμηττό: «Ωρολογιακή βόμβα»!

Συναγερμός!

28 Ιουνίου 2019 11:18
Κίνδυνος φονικής φωτιάς στον Υμηττό: «Ωρολογιακή βόμβα»!

Ξερά χόρτα, μπάζα και σκουπίδια μόλις 100 μέτρα από το πρώτο σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV!

Παρά την καταστροφή στο Μάτι, στην Αττική και όχι μόνο υπάρχουν πολλές «ωρολογιακές βόμβες» που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά. Μία από αυτές, σύμφωνα με την εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV και τον ρεπόρτερ, Σπύρο Φρεμεντίτη είναι στον Υμηττό.

Στους πρόποδες του Υμηττού ο ρεπορτέρ της εκπομπής βρέθηκε μαζί με τον Γιώργο Χατζηδάκη, νεοκλεγέντα δήμαρχο της Ηλιούπολης και ο δημοσιογράφος, Μάνος Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε συγκεκριμένο σημείο στο βουνό ο δήμος Ηλιούπολης συγκεντρώνει όλα τα ξερά χόρτα της περιοχής. Στο σημείο που δείχνει η κάμερα της εκπομπής, έχει σχηματιστεί ένας τεράστιος όγκος από ξεραμένα χόρτα, ξύλα και σκουπίδια. Το ύψος των σκουπιδιών ξεπερνά τα 3 μέτρα. Πίσω ακριβώς από τα χόρτα, είναι ο Υμηττός. Ένα σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα και τη ζωή των ανθρώπων. Από το συγκεκριμένο σημείο, το πρώτο σπίτι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. «Από τον Απρίλιο έχουμε επισημάνει το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εδώ και αρκετούς μήνες», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Συναγερμός στην Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση!

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του χωριού Μαζαράκι Πηνείας στη Ηλεία. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση σε σχετικά δύσβατη περιοχή, ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Ήδη υπάρχει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αμαλιάδα και άλλες υπηρεσίες, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Επικεφαλής στο έργο του συντονισμού είναι ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.

Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 14 άντρες με εφτά οχήματα...

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share