Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Ιταλία: "Χρησιμοποιούσαν" μικρά παιδιά για να τα πουλήσουν!

Απίστευτο...

27 Ιουνίου 2019 20:31
Σοκ στην Ιταλία:

Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ένας δήμαρχος συνελήφθησαν σήμερα στην Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα αποσπάσουν από τους γονείς τους και να τα «πουλήσουν» σε ανάδοχες οικογένειες.

Στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε σήμερα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Τα γραφεία αυτής της οργάνωσης ερευνήθηκαν σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους. Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων» και «απόπειρα εκβιασμού». Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου». Κάποιες φορές μάλιστα τους έκαναν ηλεκτροσόκ – στα νεαρά θύματά τους έλεγαν ότι επρόκειτο για μια «μικρή μηχανή αναμνήσεων».

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες», ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν «για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς», εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.

Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν: πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή «φύτευαν» ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, είχαν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των ανάδοχων οικογενειών, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ιδιοκτήτες ενός sex shop αλλά και πρόσωπα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, εξέφρασε την κατάπληξή του: «Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές», είπε από την Οσάκα, στο περιθώριο της G20.

Σοκ: Μητέρα κακοποιούσε τα 15 παιδιά της και έβραζε κουτάβια μπροστά τους!

Σοκ προκαλεί στο Νέο Μέξικο η ιστορία κακοποίησης 15 παιδιών από τους γονείς τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μια γυναίκα κατηγορείται ότι ξυλοκοπούσε και βασάνιζε τα παιδιά της ενώ τα ανάγκαζε να βλέπουν να βράζει κατοικίδια.

Η Μάρθα και ο σύζυγός της Τόμοθι Κρουτς συνελήφθησαν τη Δευτέρα ενώ για την ώρα δεν έχουν ζητήσει συνήγορο υπεράσπισης

Η έρευνα για την οικογένεια ξεκίνησε όταν ένας αναπληρωτής του σερίφη του Σαν Χουάν ανέκρινε ένα ενήλικο κορίτσι της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα εισαγγελικά έγγραφα, το παιδί αποκάλυψε στις Αρχές τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση που βίωναν τα υπόλοιπα παιδιά ενώ κατέθεσε ότι δύο από τα μεγαλύτερα αδέρφια της την πήραν μαζί τους στην Αριζόνα για λόγους ασφαλείας.

Ένα αγόρι της οικογένειας είπε στους αστυνομικούς πως η μητέρα τους τα κακοποιούσε και περιέγραψε ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ.

Όπως είπε, η μητέρα πήρε κουτάβια, τα έβαλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα έβρασε, αναγκάζοντας τα παιδιά της να βλέπουν αυτό το φρικτό θέαμα. Μια άλλη φορά, είχε δηλητηριάσει ένα γατάκι.
Ακόμη μια αδερφή δήλωσε πως η μητέρα της την βασάνιζε, δένοντάς τη με μια «αλυσίδα αδυνατίσματος» γιατί έλεγε ότι το παιδί ήταν υπέρβαρο και έπρεπε να χάσει κιλά.

Ένας από τους γιους αποκάλυψε ακόμη στους ντεντέκτιβ πως οι γονείς του τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν ενώ η μητέρα του τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και έτσι το έσκασε.

Επίσης, ένα άλλο από τα κορίτσια είπε ότι έμεινε έγκυος στα 14 της χρόνια και η μητέρα της τη χτύπησε ώσπου απέβαλε.

Οι ερευνητές παιδικής μέριμνας του Νέου Μεξικού είχαν πάει στο παρελθόν στο σπίτι καθώς είχε καταγγελία για εκπαιδευτική αμέλεια των παιδιών, ωστόσο η μητέρα άρπαξε τα τρία μικρότερα παιδιά της και ξέφυγε με το αμάξι σε άλλη περιοχή.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του τρόμου βρέθηκαν παντού όπλα, ενώ το πτώμα ενός σκύλου βρέθηκε στο πίσω μέρος της αυλής. Η μητέρα το είχε πυροβολήσει ως τιμωρία στα παιδιά της.

Οι δύο γονείς, η 53χρονη Μάρθα Κράουτς και ο 57χρονος Τίμοθι, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share