Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί σε τέμενος στην Γαλλία!

Αναφορές για τραυματίες!

27 Ιουνίου 2019 18:56
Πυροβολισμοί σε τέμενος στην Γαλλία!

Συναγερμός στην πόλη Βρέστη, στη βορειοδυτική Γαλλία, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά σε τζαμί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες ενώ δύο εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ, όπως μεταδίδει το γαλλικό μέσο, κατάφερε να διαφύγει των Αρχών. Επιπλέον, ο ένας βαριά τραυματίας φέρεται να είναι ο ιμάμης του τεμένους.


Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν-Φιλίπ Ρεκάπ είπε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αν υποκινήθηκε για κάποιον άλλον λόγο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ των δύο τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους, Ρασίντ Ελ Ζαΐ. Και οι δύο τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται.

Τρεις νεκροί σε παραλίες της Γαλλίας λόγω καύσωνα!

Τρεις νεκροί βρέθηκαν σε παραλίες της Γαλλίας, οι δύο άνδρες ηλικίας 70 και 75 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα ηλικίας 62 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή στην παραλία κοντά στο Μονπελιέ, καθώς από την απόλυτη ζέστη έπεσαν στα κρύα νερά και έπαθαν ανακοπή.

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία οι αρχές έχουν κηρύξει σε 58 διαμερίσματα «πορτοκαλί συναγερμό» αφού το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αγγίζει τους 45 Βαθμούς Κελσίου.

Ήδη στο Παρίσι οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από ανατροπή φουσκωτού!

Η Γαλλία απαγορεύει την καταστροφή απούλητων προϊόντων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share