Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Πυρκαγιά στο Λαύριο: Οριοθετείται αλλά συνεχίζεται η επιχείρηση πυρόσβεσης!

Τι ανακοίνωσε η Πυροσβεστική;

27 Ιουνίου 2019 17:42
Πυρκαγιά στο Λαύριο: Οριοθετείται αλλά συνεχίζεται η επιχείρηση πυρόσβεσης!

Οριοθετείται αλλά συνεχίζεται η επιχείρηση πυρόσβεσης στο Λαύριο! Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων η οποία βρίσκεται στην περιοχή!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο!

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Σημειώνεται πως η εκκένωση δεν διατάχθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο κόσμος βγήκε έξω από τη βιομηχανία, καθώς οι εργαζόμενοι, ύστερα από προτροπή της εταιρίας, αποχωρούν για προληπτικούς λόγους.

Λαύριο φωτιά

Οχήματα της αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να φτάσει η φωτιά έως την ΕΒΟ.

Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται άτυπος καταυλισμός μεταναστών, ο οποίος εκκενώθηκε. Μάλιστα, τα παιδιά του καταυλισμού μεταφέρθηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε ασφαλή τοποθεσία. Αυτήν την ώρα απομακρύνονται και οι μεγάλοι.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου επιχειρούν συνολικά 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 υδροφόρα οχήματα Ο.Τ.Α. και 3 Ε/Π.

Λαύριο φωτιά

Πυρκαγιά στο Λαύριο: Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα!

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Λαύριο! Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Επίσης, όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, η οποία προστατεύτηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γι' αυτό και δεν κρίθηκε απαραίτητο από τον επικεφαλής να εκκενωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι υπάλληλοι άρχισαν να αποχωρούν, πιθανότατα με άδεια της διεύθυνσης.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης, κυρίως κλαδιά από κλαδέματα, που ήταν στοιβαγμένα εκεί, γι' αυτό, ταυτόχρονα με τη διαβροχή από τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει ξεκινήσει επιχωμάτωση από ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να σβήσουν οι φλόγες.

Λαύριο φωτιά

Στο τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν όλες οι δυνάμεις μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι χθες, από τις 06.00 μέχρι σήμερα στις 06.00, εκδηλώθηκαν συνολικά 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πιο σοβαρή ήταν αυτή στην Κάρυστο, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί, αλλά παραμένουν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Περιπολίες σε όλη την Ελλάδα

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα (σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, ο χάρτης δίνει κατηγορία 4), έχουν βγει από το πρωί περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική, για να προλάβει πυρκαγιές από αμέλεια, υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες:

-Δεν καίμε απορρίμματα ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

-Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

-Οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες, στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά τώρα στο Μαρούσι, δίπλα στο Mall!

Ναύπλιο: Πυρκαγιά σε κατάστημα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share