Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σαλαμίνα: Μαχαίρωσαν επιχειρηματία που αρνήθηκε "προστασία"!

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν!

27 Ιουνίου 2019 16:20
Σαλαμίνα: Μαχαίρωσαν επιχειρηματία που αρνήθηκε

Σοκ προκαλεί η είδηση για έναν επιχειρηματία που τον μαχαίρωσαν όταν αρνήθηκε την "προστασία" στην Σαλαμίνα! Οι δράστες πήγαν στο κατάστημα κι απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη την καταβολή χρηματικού ποσού!

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν επιχειρηματίας αρνήθηκε να καταβάλει χρήματα σε άτομα που ζητούσαν εκβιαστικά να αναλάβουν την παροχή «προστασίας» του καταστήματός του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 40 ετών, για απόπειρα εκβίασης επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε 35χρονος, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί τους.

Όταν αυτός αρνήθηκε την «προστασία», ο 40χρονος του επιτέθηκε, όπως και σε θαμώνα του καταστήματος, τον οποίο ένας εκ των δραστών τραυμάτισε με μαχαίρι.

Ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας ο 35χρονος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα κι έστρεψε απειλητικά το όπλο του προς θαμώνες του καταστήματος.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ρέπλικες πολεμικών τυφεκίων (τύπου Μ4), συσκευή ηλεκτρικού εκκενωτή ρεύματος (taser), χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο 35χρονος κι ο 40χρονος έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν 29χρονο στο κέντρο της πόλης!

Στη Θεσσαλονίκη μαχαίρωσαν έναν 29χρονο επειδή συμμετείχε στην Γενοκτονία των Ποντίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την ποντιακή γενοκτονία, έγινε αντιληπτός από τους τέσσερις δράστες στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Οι δράστες, που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον έπιασαν κοντά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χαλκέων και του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές. Τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι. Στη συνέχεια το θύμα προκειμένου να διασωθεί έτρεξε προς την οδό Εγνατία και μπήκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη δύο εκ των τεσσάρων δραστών οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το θύμα της επίθεσης.

Πλησίον του σημείου που έγινε το επεισόδιο βρέθηκε και το μαχαίρι της επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είναι γνώριμο πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, από την συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πηγή: thestival.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share