Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: 2 νεκροί και 19 τραυματίες!

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουλάν Ουντέ!

27 Ιουνίου 2019 15:48
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: 2 νεκροί και 19 τραυματίες!

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους! Δυστυχώς με 2 νεκρούς και 19 τραυματίες! Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουλάν Ουντέ!

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν όταν επιβατικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-24 έκανε κατεπείγουσα προσγείωση σε αεροδρόμιο της Σιβηρίας σήμερα λόγω μηχανικής βλάβης, γνωστοποίησε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της δημοκρατίας Μπουριάτια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουλάν Ουντέ, την πρωτεύουσα, προς την πόλη Νιζνιανγκάρσκ.

Κατά το υπουργείο, το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωση, προσέκρουσε σε μικρό κτίριο και πήρε φωτιά. Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Άλλοι 19 επιβαίνοντες εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Το αεροσκάφος ανήκε σε περιφερειακή ρωσική αεροπορική εταιρεία, την Angara, διευκρίνισαν ρωσικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: 16 νεκροί στην εθνική εορτή της χώρας!

Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη αφού 16 είναι οι νεκροί στην εθνική εορτή της χώρας! Δυστυχώς ποδοπατήθηκαν έξω από το εθνικό στάδιο..Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδιά - 80 τραυματίες..

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα πτώματα 16 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και τρία παιδιά, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου HJRA. Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθηγητής Αλίσον Ολίβα Ρακότο, είχε κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το στάδιο Μαχαμασίνα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, μετά τη στρατιωτική παρέλαση. Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση, οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν τις πύλες ώστε να μπορέσουν να βγουν οι θεατές από τον χώρο, προκαλώντας όμως έτσι την κίνηση του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί απ' έξω και ήθελε να μπει μέσα.

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν αμέσως τις πύλες και μπλόκαραν το πλήθος, με αποτέλεσμα δεκάδες να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν.

"Όταν οι διοργανωτές άνοιξαν την πύλη εμείς ήμασταν στην πρώτη σειρά, περιμέναμε, είχαμε καλή θέση στο πεζοδρόμιο", αφηγήθηκε ο Ζαν Κλοντ Ετιέν Ρακοτοαριμανάνα, 29 ετών, ο οποίος γλίτωσε με λίγους μώλωπες. "Όμως ξαφνικά ο κόσμος έτρεξε για να μπει μπροστά μας. Μας παρέσυραν, κάποιοι μάλιστα μας έριξαν γροθιές, άλλοι μας τραβούσαν προς τα πίσω. Μόνο αυτά θυμάμαι, μετά λιποθύμησα", πρόσθεσε.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, κάτω από παρόμοιες συνθήκες στην είσοδο του ίδιου σταδίου όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μαδαγασκάρης και Σενεγάλης, είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 30. Ακριβώς πριν από τρία χρόνια, μια αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της χώρας, επίσης στο στάδιο Μαχαμασίνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 100.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share