Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αποκλεισμένος και σήμερα ο Λυκαβηττός!

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς!

27 Ιουνίου 2019 08:36
Αποκλεισμένος και σήμερα ο Λυκαβηττός!

Αποκλεισμένη είναι και σήμερα η πρόσβαση στον Λυκαβηττό. Κλειστός εδώ και τρεις ημέρες με περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας στην είσοδο του περιφερειακού, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έχουν τεθεί σε επιφυλακή και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, καθώς και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Με κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία 4), θα κυλήσει η μέρα και σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου, για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κάρυστος: Εκκενώθηκαν πάνω από δέκα κατοικίες λόγω φωτιάς!

Αποτελεσματική αποδείχθηκε η μάχη που έδωσαν όλη τη νύχτα με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Κάρυστο, καθώς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχο Ευάγγελο Παλιό, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο.

Λόγω της έντασης της φωτιάς καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ο δήμαρχος της περιοχής έδωσε εντολή να εκκενωθούν περίπου 10 σπίτια στα οποία υπήρχαν συνολικά 15 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Παλιό τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνεμοι είχαν πλέον κοπάσει και πλέον «οι πυροσβέστες σβήνουν και τα τελευταία μέτωπα».

Ωστόσο και ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους ανέμους να φτάνουν ορισμένες στιγμές τα 9 και 10 μποφόρ.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοί

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά τώρα στο Μαρούσι, δίπλα στο Mall!

Ναύπλιο: Πυρκαγιά σε κατάστημα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share