Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους μέχρι και 7 μποφόρ!

Αναλυτική πρόγνωση!

27 Ιουνίου 2019 07:18
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους μέχρι και 7 μποφόρ!

Ισχυροί άνεμοι με άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια συστατικά του καιρού για σήμερα.


Και σήμερα θα υπάρξουν βροχές, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, που ωστόσο θα εμφανιστούν μόνο τις πρωινές ώρες και θα είναι ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, κάτι που και πάλι θα κρατήσει σε επιφυλακή τις Αρχές καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές, όπως και χθες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά ο καιρός


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Με βροχές και ζέστη θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο!

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με βροχές και ζέστη κάτι που θα κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα! Βέβαια θα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς!

Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς κεντρικής Ευρώπης με αποτέλεσμα τη διατήρηση του καλού καιρού ο οποίος συνοδεύεται και με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Στη χώρα μας τώρα, καθώς αυτές οι υψηλές πιέσεις συνδυάζονται με τις χαμηλές στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση των πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο διατηρώντας ταυτόχρονα και υψηλό τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς με έμφαση περιοχές που βρέχονται από τη θάλασσα του Αιγαίου.

Στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα προσεγγίζουν σε ένταση τα 7 και πιθανόν προς τα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 23 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Για το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια. Το μελτέμι στα ανατολικά θα φτάνει και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου αλλά στα ανατολικά και βόρεια δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 30 με 31.

Θεσσαλονίκη

Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές συννεφιές με έμφαση τα ανατολικά και νότια οπότε και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή
Στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά οπότε και δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Το μελτέμι διατηρείται στο Αιγαίο στα 7 και πιθανόν προς τα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά τμήματα από 22 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Παροδικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια με το μελτέμι στα 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά και τον υδράργυρο έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές συννεφιές με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές με έμφαση τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share