Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Καταλονία!

Εν μέσω καύσωνα και ισχυρών ανέμων!

26 Ιουνίου 2019 23:19
Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Καταλονία!

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Καταλονία της Ισπανίας! Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν εκατοντάδες πυροσβέστες και 14 πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι κοντά στην κοινότητα Τόρε δελ Εσπανιόλ και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 35 βαθμούς.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και 14 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το κύμα καύσωνα που προέρχεται από τη Σαχάρα θα πλήξει αύριο και την Παρασκευή τη Μεσόγειο και τη δυτική Ευρώπη. Στη Γαλλία και την Ισπανία το θερμόμετρο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πανικός στην Ισπανία: Φωτιά σε εργοστάσιο χημικών! Ανησυχούν οι αρχές!

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους για να μην μπει μέσα ο καπνός.

Ένα τεράστιο νέφος καπνού υψώθηκε πάνω από την πόλη Σαν Ρόκε, κοντά στο Γιβραλτάρ, της νότιας Ισπανίας, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων, σε μια κοντινή βιομηχανική ζώνη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφεραν ότι η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο η βιομηχανική ζώνη Γκουανταράνκε, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, εκκενώθηκε άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνθρωπος τραυματίστηκε επειδή εισέπνευσε καπνό.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της κοντινής πόλης να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους για να μην μπουν μέσα οι καπνοί, χωρίς όμως να τους ζητήσουν να εκκενώσουν την περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share