Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Πιθανή αμέλεια τα αίτια της φωτιάς!

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια!

26 Ιουνίου 2019 18:51
Παναγία των Παρισίων: Πιθανή αμέλεια τα αίτια της φωτιάς!

Πιθανή αμέλεια τα αίτια της φωτιάς για την Παναγία των Παρισίων! Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια!

Δεν υπάρχει κάποια βάσιμη ένδειξη στις γαλλικές Αρχές ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για την πιθανότητα να προκλήθηκε από αμέλεια, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από το γραφείο του εισαγγελέα.

Από τη στιγμή που η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί σαν αιτία, οι Αρχές εξετάζουν άλλα ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα τη δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος ή την έναρξη της φωτιάς από κάποιο τσιγάρο που δεν είχε σβήσει τελείως.

Παναγία των Παρισίων

"Μολονότι έχουν έρθει στο φως ορισμένες αδυναμίες, από τις οποίες ίσως να εξηγείται το μέγεθος της πυρκαγιάς, από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό να καθοριστούν τα αίτια" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας Ρεμί Ετς.

Η συνέχιση της έρευνας ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές που έχουν μεγαλύτερες δικαιοδοσίες, μεταξύ άλλων και να ασκήσουν διώξεις σε τυχόν υπόπτους για αμέλεια.

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της 15ης Απριλίου κατέκαψε τη στέγη του ναού, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και τον κόσμο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα κωδωνοστάσια και τους εξωτερικούς τοίχους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Παναγία των Παρισίων: Πρώτη λειτουργία μετά την φωτιά!

Παναγία των Παρισίων

Ευχάριστα νέα για την Παναγία των Παρισίων αφού θα ανοίξει τις πύλες της πάλι για να γίνει η πρώτη λειτουργία ξανά μετά την καταστροφική φωτιά!

Το προσεχές Σάββατο θα συμπληρωθούν ακριβώς δύο μήνες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ιστορικού ναού και εκείνη η ημέρα επιλέχθηκε για να γίνει για πρώτη φορά λειτουργία.

Σ’ αυτή θα παρευρεθούν μόνο 20 άτομα, αλλά θα μεταδοθεί ζωντανά από μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

Την τελετή θα ηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού, την ώρα που η γαλλική επισκοπή, περιμένει να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, για την ανέγερση ενός προσωρινού χώρου λατρείας στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, ώστε να γίνονται οι απογευματινές προσευχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share