Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Συγκλονιστικό: Μια μάνα νόμιζε ότι έχασε για πάντα τον γιο της μέχρι που...

«Αγαπημένη μου μαμά...»

26 Ιουνίου 2019 08:39
Συγκλονιστικό: Μια μάνα νόμιζε ότι έχασε για πάντα τον γιο της μέχρι που...

Η διαδρομή προς το σπίτι ήταν δύσκολη...Πήρε την τσάντα με τα υπάρχοντά του Τζίμι και την τούφα από τα μαλλιά του και τα μετέφερε στο δωμάτιο του.

Την τοποθέτησε κάπου που να τα βλέπει συνέχεια, πάνω στο ράφι που είχε τα αυτοκινητάκια του. Έπειτα ξάπλωσε στο κρεβατι, πήρε σφιχτά αγκαλιά το μαξιλάρι του και έκλαιγε με λυγμούς...

Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα ξύπνησε. Σηκώθηκε έβαλε ένα ποτήρι νερό και ξαναγύρισε στο άδειο παιδικό δωμάτιο. Άνοιξε τη τσάντα με τα πράγματα του Τζίμι και άρχισε να τακτοποιεί τα ρούχα του στη ντουλάπα.

Τότε είδε...

Συγκλονιστικό: Μια μάνα νόμιζε ότι έχασε για πάντα τον γιο της μέχρι που...

Διπλωμένο μέσα σε μια τσέπη από τα παντελόνια ένα διπλωμένο χαρτί. Το άνοιξε και το διάβασε:

«Αγαπημένη μου μαμά,


Αν το διαβάζεις αυτό, τότε δεν τα κατάφερα να είμαι και πάλι μαζί σου. Το ξέρω ότι θα σου λείψω. Και μένα θα μου λείψεις πολύ αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να σε αγαπώ. Όπου και να βρίσκομαι θα σ “αγαπώ για πάντα μαμά, κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Κάποτε θα βρεθούμε ξανά και πάλι. Μέχρι τότε όμως, αν θέλεις, μπορείς να υιοθετήσεις ένα μικρό αγόρι και έτσι δεν θα νιώθεις τόση μοναξιά. Να το κάνεις μαμά, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μπορεί αν θέλει να πάρει το παλιό μου δωμάτιο και όλα τα παιχνίδια μου για να παίζει.
Αλλά αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις κορίτσι, μάλλον δεν θα του αρέσουν τα πράγματα μου. Θα πρέπει να της αγοράσεις κούκλες και άλλα τέτοια κοριτσίστικα πράγματα.

Να μην λυπάσαι όταν με σκέφτεσαι μαμά. Να θυμάσαι όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί και να γελάς.
Θυμάσαι τότε που γέμισα όλη τη κουζίνα με αλεύρι γιατί προσπαθούσα να σου φτιάξω κέικ; Εσύ αντί να με μαλώσεις, άρχισες να γελάς τόσο πολύ όταν με είδες, που νόμιζα ότι θα πάθεις κάτι. Ή και τότε που έσπασα το παράθυρο της κουζίνας με τη μπάλα μου και σου είπα ότι το έκανε η γάτα μας; Το ήξερες ότι το είχα κάνει εγώ αλλά δεν μου φώναξες. Ποτέ σου δεν μου φώναξες μαμά. Ήσουν η καλύτερη μαμά που θα μπορούσα να έχω και σε ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτό.
Ξέρω ότι εκεί που θα πάω δεν θα είναι άσχημα. Πόσο άσχημα άλλωστε μπορεί να είναι αφού εκεί βρίσκονται η γιαγιά και ο παππούς; Θα με προσέχουν αυτοί και για αυτό δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου για μένα. Θα με ξεναγήσουν εκείνοι σε όλο τον ουρανό και όποτε μπορούμε θα πεταγόμαστε για λίγο στη Γη για να σου δίνω κλεφτά ένα φιλί στο μάγουλο την ώρα που κοιμάσαι.

Φαντάζεσαι μαμά να βρω κάπου εκεί στον ουρανό και τον Ντακ το σκυλάκι μας; Δεν θα ήταν τέλεια να μου γλύφει το πρόσωπο και να με ξυπνάει όπως παλιά; Θυμάσαι;


Αλλά ο λόγος που σου γράφω περισσότερο αυτό το γράμμα μαμά είναι για να σου θυμίσω ότι δεν πρέπει να χάσεις τη πίστη σου στο Θεό επειδή έχασες εμένα. Ένα βράδυ που ξύπνησα, σε άκουσα να κλαις δίπλα μου και να του μιλάς. Του έλεγες ότι δεν είναι σωστό να με πάρει κοντά του και τον ρωτούσες «Πού είσαι όταν σε χρειάζομαι;»
Εκείνος όμως βρέθηκε στην ίδια θέση με εσένα όταν ο γιος του ήταν πάνω στο σταυρό. Ήταν εκεί, και είναι εκεί για όλα τα παιδιά του. Εσύ μου το έμαθες αυτό.

Ελπίζω τώρα που θα πάω εκεί ψηλά να σταματήσω να πονάω. Δεν τον αντέχω άλλο αυτόν τον πόνο μαμά.

Θα σε αγαπώ για πάντα!

Τζίμι

ΥΓ. Τα μεσημέρια ελπίζω να φτιάχνουν μακαρόνια με κιμά όπως τα έφτιαχνες εσύ. Θα μου λείψουν μαμά, όπως θα μου λείψεις πολύ και εσύ.»

Η Σάλλυ δίπλωσε το χαρτί, το τοποθέτησε πλάι στη τούφα από τα μαλλιά του γιου της, εκεί δίπλα στα αυτοκινητάκια του και σηκώθηκε όρθια. Σκούπισε τα μάτια της, ίσιωσε τους ώμους της και άνοιξε όλα τα παράθυρα του σπιτιού.

«Για να μπορεί να μπει στο σπίτι όταν έρθει», σκέφτηκε.

Έκανε παιδί με δωρεά σπέρματoς... Όταν γνώρισε τον δότη όλα άλλαξαν!

Η Animah Hart μια μητέρα που πέρασε μεγάλες περιόδους στεναχώριας όταν το πρώτο της παιδί, ο Marlon πέθανε μόλις 4 μηνών ενώ ο δεύτερος γιός της Louis απεβίωσε σε 14 μήνες.

Ο λόγος ήταν μια σπάνια γενετική πάθηση και το χειρότερο από όλα ήταν πως γνώριζε ότι η ίδια είναι η αιτία. Τα παιδιά είχαν διαφορετικούς πατέρες αλλά κανείς δεν μπορούσε να αντέξει τη συνέχεια μιας σχέσης μετά την απώλεια ενός παιδιού.

«Δεν μπορείς να το εξηγήσεις με λέξεις. Είχα δύο σχέσεις και δύο παιδιά αλλά δεν ήξερα για τη γενετική διαταραχή μέχρι τον δεύτερο γιο μου.» δήλωσε η Aminah.

undefined
Όταν η Aminah έγινε 42 ετών ήταν άγαμη και άτεκνη. Πάντα φανταζόταν τον εαυτό της με παιδιά και όταν θρηνούσε έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ξέροντας πως θα υπάρχουν 1 στις 4 πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί της με την ίδια πάθηση και επίσης να πεθάνει έπρεπε να σκεφτεί αν θέλει να δοκιμάσει να κάνει άλλο ένα παιδί.


Πέρασε δύο μεγάλες απώλειες. Ο πρώτος γιος της από τον πρώτο της σύζυγο πέθανε 4 μηνών λόγω της κληρονομικής γενετικής πάθησης καθώς οι γιατροί δεν το είχαν διαγνώσει.

Ο γάμος της γυναίκας δεν κατάφερε να αντέξει την απώλεια ενός παιδιού και τελικά το ζευγάρι χώρισε.

Στη συνέχεια, με τον νέο της σύζυγο, απέκτησε άλλο ένα γιο ο οποίος πέθανε σε 14 μήνες. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο Louis και ο Marlon είχαν μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται x-linked myotubular myopathy.

undefined

42 ετών πλέον, η Aminah κατάλαβε πως αν ήθελε παιδί, θα έπρεπε να το κάνει μόνη της αλλά αυτό δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Υπήρχαν 1 στις 4 πιθανότητες το παιδί της να είχε την ίδια πάθηση.


«Μου πήρε πολύ χρόνο να πάρω την απόφαση και σκέφτηκα τα πάντα. Την ηλικία μου, την κοινωνική μου θέση και ότι είχα μια θανατηφόρα γενετική ασθένεια. Ήξερα πως δεν είχα πολλές πιθανότητες.» πρόσθεσε η γυναίκα. Τελικά αποφάσισε να γίνει μητέρα με τη βοήθεια ενός δωρητή σπέρματος.

undefined


Το 2011, η Aminah επέλεξε τη δωρεά ενός άνδρα που ονομάζεται Scott Andersen. Λίγο μετά γέννησε την Leila, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Έμοιαζε με θαύμα. Το 2013, η μητέρα της γυναίκας, η Helen έπεισε την κόρη της να γνωρίσει τον δωρητή προσωπικά. Η Aminah επικοινώνησε με τον Scott και της είπε πως θα είναι χαρούμενος να τη γνωρίσει.
Ο Scott, η Leila και η Aminah απέκτησαν γρήγορα ένα εμφανή δεσμό μεταξύ τους. Η μητέρα πήγαινε την κόρη της να δει τον Scott κάθε λίγες εβδομάδες. Σύντομα οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού.

«Ερωτευτήκαμε. Ήταν σουρεαλιστικό αλλά μια απίστευτη εμπειρία.» λέει η γυναίκα. Και μαντέψτε; Οι δύο τους είναι πλέον αρραβωνιασμένοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share