Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κηδεία Δημήτρη Χριστόφια: Είπαν το τελευταίο αντίο στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Δέος και συγκίνηση!

25 Ιουνίου 2019 18:20
Κηδεία Δημήτρη Χριστόφια: Είπαν το τελευταίο αντίο στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Η κηδεία του εκλιπόντος μάλιστα τελείται με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους. Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 17:00 από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, ενώ νωρίτερα η οικογένεια του εκλιπόντος δέχθηκε τα συλλυπητήρια των επισήμων.

Μαζί έφτασαν στην κηδεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και συλλυπήθηκαν με τη σειρά τους την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε για στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό, όπου έκανε αναφορά για έναν «γνήσιο ηγέτη, αγωνιστή της αριστεράς».


Η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια τελείται με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους
Το παρόν τους στη νεκρώσιμη ακολουθία δίνουν μεταξύ άλλων, Τ/κ αξιωματούχοι, μέλη το Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτικοί και βουλευτές του τόπου, στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και απλός κόσμος.


Η σημαία της Κύπρου στο φέρετρο του Χριστόφια
Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία εκφωνήθηκαν επικήδειοι λόγοι από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και από τον υιό του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

Η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια τελείται με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Χριστόφια!

Το τελευταίο «αντίο» στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, θα πουν σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι οι Κύπριοι.

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί δημόσια αργία για την Κύπρο με τον Δημήτρη Χριστόφια να κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών θα τεθεί από τις 8 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα στο κτήριο της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας.

Στις 3 μετά το μεσημέρι η σορός του τέως προέδρου της Κύπρου θα μεταφερθεί στον Ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα ταφεί στο κοιμητήριο Έγκωμης.

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Tην Τρίτη η κηδεία του!

Από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Κηφισιά , τη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η οικογένεια του αδόκητα θανόντος στελέχους του ΠΑΣΟΚ και τουΚΙΝΑΛ.


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας Σπυρόπουλου αναφέρει:

«Η οικογένεια Σπυρόπουλου ευχαριστεί όλους θερμά για τα μηνύματα συμπαράστασης σε συνέχεια της απώλειας του αγαπημένου μας Ροβέρτου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στην Εύβοια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά.

Κατόπιν επιθυμίας του εκλιπόντος, η ταφή θα λάβει χώρα σε οικογενειακό κύκλο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία.

Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν οικονομικά, εις μνήμιν του, το υπό σύσταση «Πελοποννησιακό Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης - Αγροτικής Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας» της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, του οποίου ήταν εμπνευστής και αποτελούσε το ύστατο όνειρο ζωής του.



Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Πέθανε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share