Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: "Απειλήθηκα για να μη μιλήσω"!

Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος;

25 Ιουνίου 2019 15:34
Δολοφονία Παύλου Φύσσα:

"Απειλήθηκα για να μη μιλήσω" αυτά ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κατηγορούμενου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Όπως είπε απολογούμενος, ο κατηγορούμενος πιέστηκε από στέλεχος της τοπικής της Νίκαιας να δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία.

Αυτήν την απειλή υποστηρίζει ότι δέχθηκε από συγκατηγορούμενό του ο Γ. Δήμου, μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όπως υποστήριξε πιέστηκε να πει στις Αρχές ότι εκείνος παρακίνησε τον Γιώργο Ρουπακιά να πάει στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και αυτό για να μην «καταστραφεί ο πυρήνας της Νίκαιας».

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ενώ ο καθ´ ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, είχε συλληφθεί και βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα.

"Θα σου βρούμε δικηγόρους από το κόμμα" υποστήριξε ότι του είπαν και ότι δέχθηκε απειλές:

"Θα σου κάνουμε τον βίο αβίωτο, τους προδότες τους σκοτώνουμε".

Και εκείνος απάντησε:" Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά; θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία".

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη.

«Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο με μηχανάκι, αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με 2 άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε ‘’πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και ‘’πάμε να τους απελευθερώσουμε’’. Ξεκινήσανε τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη, Ακούγαμε σειρήνες. Είπα στον Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει».

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;

Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λέμε πολλά από το τηλέφωνο».

Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος, του τηλεφώνησε άλλο μέλος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

Ερωτηθείς εάν δέχθηκε ποτέ προτροπή να προβεί σε κάποια παράνομη πράξη, ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά, ενώ όπως είπε από τότε έχει φύγει από τη Χρυσή Αυγή, στην οποία μπήκε για να παίρνει τρόφιμα.

Πηγή: ΈΘΝΟΣ

Υπόθεση Παύλου Φύσσα: ''Με χτυπούσε ο Φύσσας και γι' αυτό τον μαχαίρωσα''

Από την δεύτερη ημέρα απολογιών μειώθηκε ήδη η παρουσία των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.Με μόλις τους 7 εκ των των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας τουΠαύλου Φύσσα να κάθονται στο εδώλιο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα απολογιών, με την Πρόεδρο της έδρας να επισημαίνει: «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να ειναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πειτε σε όλους».

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μέχρι την στιγμή που εκφωνήθηκε το όνομα του, ενώ η Μάγδα Φύσσα κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συνέχεια της απολογίας του Ιωάννη Άγγου, του κατηγορούμενου μέλους της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που φέρεται να έκανε το επόμενο τηλεφώνημα με το οποίο ενημέρωνε ότι ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν εκείνη τη νύχτα στο «Κοράλλι», στο Κερατσίνι.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί απάντησε αδιάφορα, λέγοντας: «Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακριτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι».


Μάλιστα, απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί ότι ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει: «Παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου». Το δικαστήριο με σειρά ερωτήσεων του επανήλθε στα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Εκείνος επέμεινε στη χθεσινή του απάντηση, πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί».

Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της Προέδρου, ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να απαντήσει στο πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω. Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει. Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι΄αυτό τον μαχαίρωσε».

Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού βρέθηκε και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share