Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ!

Δείτε πότε!

25 Ιουνίου 2019 13:28
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ!

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης, με πλειοψηφία, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ συνεδρίασαν εκτάκτως, προκειμένου να εξετάσουν τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοϊας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Αποχή στα ΚΕΠ: Ποιές υπηρεσίες δεν θα εξυπηρετούνται;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκήρυξε απεργία διαρκείας των υπαλλήλων στα ΚΕΠ από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά την αποχή από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα.

Η απεργία στα ΚΕΠ και ειδικότερα η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες με κύριο αυτό των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση μέσω φακέλου της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών για τους παιδικούς σταθμούς. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη, χρειάζεται η επικαιροποίηση των στοιχείων όπου και οι αιτούντες καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ για την διευθέτηση αυτή.

Η παραπάνω περίπτωση θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα προκληθούν απο την απεργία διαρκείας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, αφού ο ΑΜΚΑ πλέον είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγικό ατύχημα στην Θήβα: Τρένο παρέσυρε και ακρωτηρίασε άντρα!

EXRESS Αθήνα- Θεσσαλονίκη: Πόσο θα κοστίζει;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share