Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ στο Χιλιομόδι!

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις!

25 Ιουνίου 2019 09:02
Μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ στο Χιλιομόδι!

Φωτιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε super market στο Χιλιομόδι!

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο, σύμφωνα με το korinthostv.gr έχουν σπεύσει ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, με έντεκα οχήματα και 20 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σούπερ μάρκετ καίγεται ολοσχερώς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική! - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο";

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική! Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο" και πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή από όλους; Ο Λυκαβηττός είναι ήδη κλειστός!

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, εξαιτίας του κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατών ανέμων με περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό.

Επιπλέον γίνονται συνεχείς περιπολίες και να υπάρχουν υδροφόρα οχήματα στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, όπως και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Οι περιοχές «στο κόκκινο» σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Να αποφεύγονται δραστηριότητες στην ύπαιθρο τονίζει η Πολιτική Προστασία
Από τις αρμόδιες αρχές τονίζεται ότι στις περιοχές που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα και πυρκαγιά και αν αντιληφθούν οποιαδήποτε φλόγα να ειδοποιούν αμέσως την πυροσβεστική και να απομακρύνονται αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς για σήμερα

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών της Πολιτικής Προστασίας και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Οι φλόγες απείλησαν σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share