Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: «Φοβάμαι τα χειρότερα για γενικό μπλακ άουτ»

«Σήμερα με το ελάχιστο προσωπικό δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή του»

25 Ιουνίου 2019 07:20
Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: «Φοβάμαι τα χειρότερα για γενικό μπλακ άουτ»

Τους φόβους όσον αφορά τον κίνδυνο μπλακ άουτ στην Ελλάδα εξέφρασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» είπε ο κ. Μανιάτης.

«Φοβάμαι για τα χειρότερα» συνέχισε στο ίδιο κλίμα ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλάκ άουτ απάντησε ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες για να καλύψουμε καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Μεσσηνία και αλλού».

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: «Οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών.»

Ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στα «Νέα» αναφέρει ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών.

Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μας μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών».

Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι αποχωρεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της ΔΕΗ!

Είδηση σοκ για την ΔΕΗ: Ξαφνικός θάνατος!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share