Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα: Κλείνει ο Λυκαβηττός

Σε επιφυλακή οι αρχές...

24 Ιουνίου 2019 20:58
Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα: Κλείνει ο Λυκαβηττός

Σε κατάσταση επιφυλακής τίθεται ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

«Από τα μεσάνυχτα, η πρόσβαση στο λόφο του Λυκαβηττού δεν θα επιτρέπεται, ενώ έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα είναι σε ισχύ στον Εθνικό Κήπο, στο Αλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, καθώς και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Οι διευθύνσεις Δημοτικής Αστυνομίας, Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού, Πρασίνου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και αν κριθεί αναγκαίο από την ένταση των ανέμων, μέτρα θα ληφθούν αύριο το πρωί και για τον Εθνικό Κήπο, ώστε για να αποτραπούν ατυχήματα από πτώση υπεραιωνόβιων δέντρων. Γερανοφόρο όχημα και προσωπικό αναρριχητών βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε έκτακτη ανάγκη (απομάκρυνση πεσμένων δέντρων/κλαδιών κλπ)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Για οποιαδήποτε πληροφορία, λειτουργεί η 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595, καθώς και η εφαρμογή novoville», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη!

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, προειδοποιεί για αύριο Τρίτη σύμφωνα με την Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προειδοποίησης και πρέπει να είναι έτοιμες για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Οι φλόγες απείλησαν σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share