Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αιθιοπία: συνελήφθη και σκοτώθηκε σήμερα ο στρατηγός Ασαμινιού Τσίγκε!

Νεκρός ο «εγκέφαλος»!

24 Ιουνίου 2019 19:20
Αιθιοπία: συνελήφθη και σκοτώθηκε σήμερα ο  στρατηγός Ασαμινιού Τσίγκε!

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας της περιφέρειας Αμχάρα, ο στρατηγός Ασαμινιού Τσίγκε, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Αιθιοπία συνελήφθη και σκοτώθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση EBC, που πρόσκειται στην κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με το κανάλι, ο στρατηγός που διέφευγε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αιθιοπίας, «σκοτώθηκε από σφαίρες στη συνοικία Ζενζέλμα του Μπαχίρ Νταρ» μιας πόλης στα βορειοδυτικά.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της περιφέρειας Αμχάρα, ο Αμπάτσιου Μεκονέν και ένας από τους συμβούλους του σκοτώθηκαν από ενόπλους στο Μπαχίρ Νταρ, την πρωτεύουσα της περιοχής αυτής, ενώ συμμετείχαν σε μια συνεδρίαση. Ο Μιγκμπαρού Κεμπέντε, ο γενικός εισαγγελέας της Αμχάρα, που βρισκόταν μαζί τους, υπέκυψε σήμερα το πρωί στα τραύματά του.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση, που όμως σύμφωνα με τις αρχές φαίνεται να έγινε σε συντονισμό με την πρώτη, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αιθιοπίας, στρατηγός Σεαρέ Μεκονέν, σκοτώθηκε λίγες ώρες αργότερα από τον σωματοφύλακά του μέσα στο σπίτι του στην Αντίς Αμπέμπα. Στην επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του και ένας απόστρατος στρατηγός ο οποίος είχε πάει να επισκεφθεί τον Σεαρέ Μεκόνεν.

Οι αρχές έχουν συλλάβει τον σωματοφύλακα, καθώς και πολλά ακόμη πρόσωπα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης της Αμχάρα.

Ο στρατηγός Τσίνγκε φέρεται ότι οργάνωσε την επίθεση στο Μπαχίρ Νταρ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε εκείνη της Αντίς Αμπέμπα. Ο Τσίνγκε είχε συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία το 2009, όμως το 2018 του χορηγήθηκε αμνηστία και αφέθηκε ελεύθερος.

"Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί"

Τους δημόσιους υπάλληλους καλεί σε ξεσηκωμό ο Γκουαϊδό!

Παρά το γεγονός ότι -για ακόµη µία φορά- η προσπάθεια ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από τον Χουάν Γκουαϊδό απέτυχε, ο 35χρονος αυτοαποκαλούµενος πρόεδρος της Βενεζουέλας συνεχίζει να προσπαθεί να συντηρηθεί στο προσκήνιο, πλέον απευθύνοντας έκκληση προς τους δηµοσίους υπαλλήλους της χώρας για γενική απεργία. Η καλούµενη «Επιχείρηση Ελευθερία» του Χουάν Γκουαϊδό το µόνο που κατάφερε στην πράξη ήταν να επιτρέψει την απόδραση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισµό, εν µέσω όµως συγκρούσεων στο πλαίσιο των οποίων έχασαν τη ζωή τους τέσσερις διαδηλωτές στο Καράκας.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος ευελπιστεί τώρα ότι το τρικ του να στραφεί προς τους δηµοσίους υπαλλήλους θα πετύχει, εκεί όπου όλα τα άλλα απέτυχαν. Η συνταγή που ακολουθεί είναι η ίδια που έχει ακολουθήσει για να... κρατήσει «ζεστούς» τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από τον Ιανουάριο, δηλαδή να επιµένει στην οργάνωση διαδηλώσεων παρέχοντας διαφορετικό κίνητρο κάθε φορά και επιµένοντας στον τελικό του στόχο, που είναι η ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. Ενδεικτικό της λογικής του Γκουαϊδό είναι και σχετικό tweet στο οποίο ανέφερε: «Η τελευταία φάση της “Επιχείρησης Ελευθερία” ξεκίνησε χθες µε τη συµµετοχή των ενόπλων δυνάµεών µας. Τώρα, οι δηµόσιοι υπάλληλοι θα ακολουθήσουν. Θα τους υποστηρίξουµε στις κυλιόµενες απεργίες τους που θα ξεκινήσουν από αύριο (σ.σ.: χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος) και θα συνεχίσουµε µέχρι να γίνει πραγµατικότητα µια γενική απεργία».

Μετά το φιάσκο µε την αποτυχηµένη κινητοποίηση του Στρατού από τον Γκουαϊδό, η κυβέρνηση Μαδούρο εµφανίζεται σχεδόν σίγουρη ότι και αυτή η προσπάθεια του νεαρού εκλεκτού των ΗΠΑ θα πέσει στο κενό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει τη δική του απάντηση στην πολιτική και θεσµική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, απευθύνοντας έκκληση για εθνικό διάλογο µέσα στο Σαββατοκύριακο, ούτως ώστε να ξεκινήσει µια προσπάθεια για να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν γίνει από την κυβέρνησή του τα τελευταία χρόνια «µετά την επανάσταση».

Σε χθεσινή οµιλία του ενώπιον ανδρών των ενόπλων δυνάµεων, ο Μαδούρο ευχαρίστησε τους στρατιωτικούς για την αφοσίωση που δείχνουν στην κυβέρνησή του και στον ίδιο τονίζοντας: «Πόσοι θάνατοι θα σηµειώνονταν εάν ξεκινούσε ένας εµφύλιος πόλεµος εξαιτίας της αναισθησίας των προδοτών και όσων απειλούν µε πραξικόπηµα; Πόση καταστροφή θα ζούσαµε και πόσα χρόνια σύγκρουσης θα αντιµετωπίζαµε; Γιατί, ξέρετε, δεν υπάρχει καµία περίπτωση να παραδοθούµε». Τον κατήφορο του Χουάν Γκουαϊδό από τη µία αποτυχία στην άλλη ακολουθούν κατά πόδας οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραµπ, η οποία σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει να στηρίζει την αντιπολίτευση ενάντια στο καθεστώς Μαδούρο, το οποίο όµως στηρίζει η Μόσχα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραµπ µετά την τελευταία αποτυχία του Γκουαϊδό επανέλαβε ότι δεν µπορεί να αποκλείσει το ενδεχόµενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει στην υλοποίηση του «έσχατου», προφανώς εννοώντας µια στρατιωτική επέµβαση για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο. Η άµεση επίσηµη επέµβαση από τις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, την οποία ο Αµερικανός πρόεδρος περιέγραψε επίσης ως µία από τις «σκληρές επιλογές που υπάρχουν, για τις οποίες όµως δεν θέλω να δώσω λεπτοµέρειες», προς το παρόν δεν είναι ένα σενάριο που θεωρείται πιθανό, ενώ έχει επίσης ατονήσει και το άλλο σενάριο για εισβολή στη χώρα από τη Βραζιλία του ακροδεξιού Μπολσονάρο. Την ίδια στιγµή, πάντως, η αµερικανική κυβέρνηση και τα φίλα προσκείµενα σε αυτή ΜΜΕ επιµένουν ότι Ρωσία και Κούβα έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στη Βενεζουέλα, µε στόχο την προστασία του Μαδούρο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ηλιθιότητα ή αμέλεια; Το μεγάλο ψέμα γύρω από την συντριβή του Boeing 737 της Ethiopian Airlines!

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share