Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Ισχυρή πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο!

Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα πυροσβεστικής!

24 Ιουνίου 2019 18:02
Ισχυρή πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο!

Ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο , στη θέση Φάκα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη βιομηχανική περιοχή, πίσω από το νεκροταφείο.

undefined

Η φωτιά καίει χόρτα και σκουπίδια. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με τουλάχιστον 12 πυροσβέστες.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη!

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη!

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, προειδοποιεί για αύριο Τρίτη σύμφωνα με την Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προειδοποίησης και πρέπει να είναι έτοιμες για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

undefined

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα!

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε χορτολιβαδική έκταση στον Μαραθώνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην Αφετηρία του Μαραθωνίου, στις 15:42. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα.

Πυρκαγια στον Μαραθώνα!

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι!

Υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα στο Λαγονήσι και στα Καλύβια επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι!

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο καθώς και υδροφόρα οχήματα του δήμου Σαρωνικού. και ύστερα από ώρα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ηλικιωμένο που έκανε κάποιες εργασίες. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε να παραδέχεται πως αυτός ήταν που κατά λάθος έβαλε τη φωτιά, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς να φέρει εγκαύματα στα χέρια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Οι φλόγες απείλησαν σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share