Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού τα νησιά! Σοβαρές ελλείψεις την υγεία!

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

24 Ιουνίου 2019 17:55
ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού τα νησιά! Σοβαρές ελλείψεις την υγεία!

Την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ σε αρκετά ελληνικά νησιά καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι «μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες διαγωνισμών για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό».

ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού τα νησιά!
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Υπουργείο Υγείας δεν ενίσχυσε τους τομείς του ΕΚΑΒ με προσλήψεις (μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό) οι οποίες θα έλυναν το πρόβλημα σε μόνιμη βάση. Βασίζεται και πάλι στις εθελοντικές μετακινήσεις διασωστών από την υπόλοιπη χώρα κατά την διάρκεια της άδειάς τους. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις για ενίσχυση των νησιών μας με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να υπάρχει επαρκή λειτουργία του ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών διασωστών πριν την αναστολή των προσλήψεων λόγω των βουλευτικών εκλογών;

Ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εδώ και μήνες "μαγειρεύει" τα οριστικά αποτελέσματα επικουρικού προσωπικού μέσω του προγράμματος PHILOS. Η μεγάλη καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου που υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων. Οι επιπτώσεις για το ΕΚΑΒ τεράστιες. 104 διασώστες εκ των οποίων οι 50 για τα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος 7, Κως 6, Κάλυμνος 4, Λέρος 3, Σάμος 7, Χίος 7 και Μυτιλήνη 16) περιμένουν ακόμη να υπογράψουν συμβάσεις. Κάθε σχεδιασμός που υπήρχε τινάχτηκε στον αέρα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το καλοκαίρι θα έχει περάσει.

"Σταγόνα στον ωκεανό" η προκήρυξη 5Κ/2018 με 37 θέσεις διασωστών στο ΕΚΑΒ. Οι 8 θέσεις αφορούν υποστελεχωμένα νησιά του Αιγαίου (Ικαρία 1, Κάλυμνος 1, Κως 2 και Ρόδος 4). Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων πάει για μετά τις εκλογές. Η πρόσληψη τους σίγουρα για μετά το καλοκαίρι.

ΠΟΕΔΗΝ: Παράταση της θητείας των Διοικητών του ΕΣΥ την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών!

ΠΟΕΔΗΝ:  Παράταση της θητείας των Διοικητών του ΕΣΥ την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών!

Το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, και η οποία περιέχει 49 "ρουσφέτια" για ισάριθμα στελέχη του ΕΣΥ, με κομματική ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή στις 10 Ιουνίου 2019, παρατείνεται η θητεία 42 Διοικητών και 7 αναπληρωτών Διοικητών, θητεία που σε όλες τις περιπτώσεις έληγε εντός της προεκλογικής ή της μετεκλογικής περιόδου.

"Ο κ. Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα, και παράλληλα τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση. Έχει πει άλλωστε πολλές φορές ο κ. Πολάκης ότι σκοπός είναι η κατάληψη του κράτους, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να επιβεβαιώνεται" λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

undefined

Όπως υπενθυμίζει στην ανακοινωσή της η Ομοσπονδία, η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την επιλογή στελεχών από Εθνικό Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Στο πλαίσιο αυτό οι Διοικητές και οι αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση τον Νόμο 4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016, ωστόσο ουδέν έχει υλοποιηθεί αναφορικά με το Μητρώο οπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος. Αντιθέτως, αυτό που έσπευσε να κάνει η κυβέρνηση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ειναι να ψηφίσει τον Νόμο 4600/2019, άρθρο 159, με το οπόιο δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βραχάτι Κορινθίας: Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανάκι!

Θλίψη στην Φθιώτιδα: 80χρονη σκοτώθηκε επειδή έπεσε από κερασιά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share