Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πλάκα: Η αστυνομία συνέλαβε ανήλικους ληστές που "ρήμαξαν" ναούς στο κέντρο!

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα..

24 Ιουνίου 2019 16:51
Πλάκα: Η αστυνομία συνέλαβε ανήλικους ληστές που

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, στην περιοχή της Πλάκας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ζ, κατηγορούμενοι για κλοπές από Ιερούς Ναούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν Ιερό Ναό στην περιοχή της Πλάκας, όμως, λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού, τράπηκαν σε φυγή και σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν δύο διαρρήξεις - κλοπές από Ιερούς Ναούς στην Πλάκα, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά από τα παγκάρια και ιερό λείψανο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα

Πάτρα: Ληστές με αποκριάτικες μάσκες και πιστόλια!

Έφεραν... ετεροχρονισμένα το καρναβάλι οι τρεις άγνωστοι ένοπλοι άνδρες που ακινητοποίησαν μια παρέα νεαρών σε έναν δρόμο της Πάτρας για να τους ληστέψουν, τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά φορώντας... αποκριάτικες μάσκες!

Οι τρεις 23χρονοι Έλληνες που επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση, «πάγωσαν» όταν πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά τους οι τρεις μασκαράδες που φορούσαν και κράνη μοτοσικλετιστή και τους απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι, ζητώντας να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα θύματα δεν είχαν χρήματα, αλλά οι ληστές άρπαξαν τα κινητά τους και εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που ξεκίνησαν αναζητήσεις μόλις ειδοποιήθηκαν από τους 23χρονους. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστων.

Πηγή: Protothema

Ζευγάρι ληστών τραυμάτισε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στην Κέρκυρα!

Στα χέρια των αρχών έπεσε το ζευγάρι των Ελλήνων «Μπόνι και Κλάιντ» που αλώνιζαν επί τέσσερα 24ωρα στην Κέρκυρα, διαπράττοντας τη μια κλοπή πίσω από την άλλη. Το «κύκνειο άσμα» τους ήταν το αναπάντεχο συναπάντημά των ληστών με τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, στην βόρεια Κέρκυρα.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας έπιασε στα πράσα τον 38χρονο και την 28χρονη συνεργό του το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά ο άνδρας τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα μεταλλικό αντικείμενο τραυματίζοντάς τον. Το ζευγάρι προσπάθησε να διαφύγει, όμως εντοπίστηκαν στην πόλη της Κέρκυρας στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφαλείας και συνελήφθησαν.

Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας στην βόρεια Κέρκυρα είχαν παραβιάσει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων από το οποίο είχαν κλέψει 175 ευρώ και είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν άλλο ένα μίνι μάρκετ. Αλλά και στην πόλη της Κέρκυρας, είχαν διαρρήξει τα ξημερώματα της Παρασκευής ένα περίπτερο από το οποίο άρπαξαν 400 ευρώ και προϊόντα αξίας 150 ευρώ, ενώ είχαν κλέψει και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν!

Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών και επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του, όπως και μέρος των χρημάτων και των προϊόντων που είχαν «σηκώσει» από τα καταστήματα οι δράστες. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και κλοπές κατά συναυτουργία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share