Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι έλυσαν μουλάρια κι άλογα στο Σέιχ Σου!

Στην Θεσσαλονίκη!

24 Ιουνίου 2019 14:13
Άγνωστοι έλυσαν μουλάρια κι άλογα στο Σέιχ Σου!

«Περιπολίες του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν χθες λυμένα στο Σέιχ Σου 10 άλογα και μουλάρια, που χρησιμοποιούνται στις υλοτομικές εργασίες. Άγνωστοι έλυσαν τα ζωντανά που βοηθούν στη μετατόπιση της ξυλείας, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια δασάρχης Θεσσαλονίκης, Ελένη Αγγελίδου και ανέφερε πως ήδη έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης-Συκεών.

«Τα ζώα αυτά είναι ζώα εργασίας και βοηθάνε στη διαδικασία υλοτόμησης που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση του φλοιοκτόνου εντόμου. Στην περιοχή είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν καταστροφή στο περιαστικό δάσος» διευκρίνισε η κα Αγγελίδου και τόνισε πως « άλλωστε υπάρχει σήμανση στην περιοχή, με πινακίδες και ταινίες που απαγορεύουν την πρόσβαση για όσο διάστημα εκτελούνται οι υλοτομικές εργασίες».

Ο Αλέξανδρος Τσουραλάκης, μέλος του Δασικού Συνεταιρισμού Σταύρου «Ένωση», σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι «ειδοποιηθήκαμε και ήρθε μέλος του συνεταιρισμού από το Σταυρό το βράδυ, για να δέσει τα 10 ζώα που είχαν λύσει οι άγνωστοι». Διευκρίνισε ότι το λύσιμο των ζώων είναι πρόβλημα, «διότι μπορεί να βγουν στο δρόμο, να γίνει ατύχημα ειδικά τη νύχτα και να πάθει ζημία ο οδηγός που θα διέρχεται με το όχημα του, αλλά και να σκοτωθεί το ζώο».

Μάλιστα ο ίδιος έκανε έκκληση σε αυτούς που έλυσαν τα 10 άλογα και μουλάρια και ζήτησε «να μην πλησιάσουν ξανά στο σημείο, διότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι για εργασία και όχι για βόλτα. Εδώ υπάρχουν 200 ζώα που εργάζονται καθημερινά. Ζητήσαμε από το δασαρχείο να ενημερώσει την αστυνομία, προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν το νου τους στην περιοχή» είπε ο κ Τσουραλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το άγαλμα του Αριστοτέλη!

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Αριστοτέλη στην Θεσσαλονίκη! Έγραψαν με σπρέι συνθήματα!

«Ελλάδα Σκάσε», «Ό,τι αγαπήσαμε σε αυτό τον τόπο ήταν πάντα εναντίον του» και «Μπάτσοι και TV ξεπλένουνε μαζί, κλωτσιές με 12ποντα σε κάθε βιαστή» έγραψαν άγνωστοι με σπρέι πάνω στο άγαλμα που κοσμεί την κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες αντεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να αποτρέψουν την διεξαγωγή του Straight Pride.

Ούτε το άγαλμα του Αριστοτέλη δεν ξέφυγε από το στόχαστρο των βανδάλων το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κτηνωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια άλογα

Έπικο: Άλογα που κάνουν ασκήσεις...γιόγκας! (Videos)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share