Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ευρώπη: Κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες!

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τις ακραίες θερμοκρασίες!

24 Ιουνίου 2019 11:49
Συναγερμός στην Ευρώπη: Κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες!

Συναγερμός έχει σημάνει για τον καύσωνα που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ευρώπη! Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το κύμα ακραίας ζέστης που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική και είναι πιθανόν να διατηρηθεί για ολόκληρη την εβδομάδα!

Οι βελγικές αρχές απηύθυναν επίσης προειδοποίηση για «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα φθάσει τους 34 ° ή 35 ° από την Τρίτη, σύμφωνα με το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.

Θερμοκρασίες «άνω των 35 ° C», ίσως και μεγαλύτερες των 40 ° C θα επικρατήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά «δεν αποκλείεται και να παραταθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου», προειδοποιεί η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET στο τελευταίο δελτίο της, προκαλώντας συναγερμό για τον επερχόμενο καύσωνα.

Η Γερμανία περιμένει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, όχι μόνο για τον Ιούνιο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40,3 ° C, θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2015 στην Βαυαρία. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στον άνεμο που έρχεται από την Σαχάρα, η Deutsche Wetter προβλέπει «τουλάχιστον μία εβδομάδα» καύσωνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί κυρίως για «σφοδρές καταιγίδες», για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη. Προβλέπεται «ζέστη, υγρασία και αστάθεια», σύμφωνα με το site του MetOffice.

Στην Γαλλία, ο αιφνίδιος και σφοδρός καύσωνας αναμένεται να σπρώξει το θερμόμετρο μέχρι τους 40 ° C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.

Η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και με βροχές!

Ο καιρός για μια ακόμα εβδομάδα θα έχει μεταβολές που θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες..Που όμως θα σημειωθεί η μεταβολή του καιρού και πως θα είναι ο καιρός σήμερα;

Oι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Δευτέρας από την ΕΜΥ:

Αττική Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.


Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία έως 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Από τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στις Κυκλάδες σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share