Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιταλία: Ο Σαλβίνι κρατά στην θάλασσα 42 μετανάστες!

Τους κρατά αποκλεισμένους!

24 Ιουνίου 2019 11:25
Ιταλία: Ο Σαλβίνι κρατά στην θάλασσα 42 μετανάστες!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε χθες Κυριακή την Ολλανδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορούν για την τύχη 42 μεταναστών που παραμένουν αποκλεισμένοι στα ανοικτά των ιταλικών χωρικών υδάτων επί ένδεκα ημέρες, πάνω σε πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης υπό ολλανδική σημαία. «Έγραψα προσωπικά στον ολλανδό ομόλογό μου: αδυνατώ να πιστέψω ότι αδιαφορεί για ένα πλοίο υπό ολλανδική σημαία (...) που βρίσκεται στη μέση της θάλασσας εδώ και 11 ημέρες πλέον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας (άκρα δεξιά) και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης.

Το πλοίο Sea-Watch 3 διέσωσε τη 12η Ιουνίου 53 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό και είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της εμπόλεμης Λιβύης. Ο κυβερνήτης του Sea-Watch 3, που πλέει μεν υπό ολλανδική σημαία αλλά έχει εκμισθώσει μια γερμανική ΜΚΟ, αρνήθηκε να τους μεταφέρει πίσω στη Λιβύη, αφού δεν τη θεωρεί ασφαλή, και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές. Δέκα από τους μετανάστες, ανάμεσά τους έγκυες, έλαβαν την άδεια να αποβιβαστούν πριν από οκτώ ημέρες στο μικρό ιταλικό νησί Λαμπεντούζα· ενώ ακόμα ένας, άρρωστος, έλαβε επίσης άδεια να αποβιβαστεί προχθές Σάββατο. Όμως οι υπόλοιποι 42 παραμένουν στο πλοίο, που δεν μπορεί να μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αφού διατρέχει κίνδυνο κατάσχεσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ισπανία: Αγνοούνται τουλάχιστον 20 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος!

Στην Ισπανία αγνοούνται τουλάχιστον 20 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος!

Το σκάφος με 49 άτομα επιβαίνοντες μετανάστες αναφέρθηκε ότι αγνοείται χθες Τρίτη, μετά από την αναχώρησή του από το βορειοανατολικό Μαρόκο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 20 ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες και εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο στην Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί η διάσωση 27 ανθρώπων που βρίσκονταν ακόμη στο σκάφος από ένα επιβατηγό πλοίο.

Ένα επιβατηγό πλοίο εντόπισε το σκάφος σήμερα το απόγευμα, διασώζοντας 27 άτομα, εκ των οποίων έξι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, το 2018 αυξήθηκαν στους σχεδόν 57.500 οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν στη χώρα, από 22.000 την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Οι αρχές του Μαρόκου, από την άλλη, απέτρεψαν το 2018 περίπου 89.000 "απόπειρες παράνομης μετανάστευσης" – από αυτούς τους ανθρώπους, οι 29.000 εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη θάλασσα.

Λιγότεροι από 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα εντός του 2019 να φτάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Ζαχίρ απο το MasterChef βρίσκεται στη Λέσβο και μαγειρεύει για τους μετανάστες!

Τουρκία: Nεκροί σε ναυάγιο επτά μετανάστες, ανάμεσά τους 5 παιδιά!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share