Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης!

Για ποιον λόγο παραιτήθηκε;

24 Ιουνίου 2019 09:38
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης!

Πριν λίγο έγινε γνωστή η είδηση για την παραίτηση του προέδρου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη!

Ποιος ήταν όμως ο λόγος της παραίτησης του;

Στην επιστολή του ο καθηγητής του ΑΠΘ δεν εξηγεί τους λόγους παραίτησής τους. Η παραίτηση υποβλήθηκε μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο κατάστημα της ΕΥΑΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη). Οι εργαζόμενοι σκόπευαν να εμποδίσουν συμβολικά την λειτουργία του νέου καταστήματος, αντιδρώντας στην μη ικανοποίηση των μισθολογικών τους αιτημάτων από τη διοίκηση. Ωστόσο οι εξελίξεις τους πρόλαβαν και η κινητοποίηση για αύριο θα ανασταλεί.


Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κρεστενίτης βρισκόταν σε ανοιχτή κόντρα με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης οι οποίοι ζητούσαν επαναφορά της επιχειρησιακής σύμβασης στα μισθολογικά επίπεδα του 2009. Οι ζυμώσεις εργαζομένων και προέδρου είχαν ενταθεί όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς όμως να καταλήξουν στην υπογραφή νέας σύμβασης. Οι εργαζόμενοι κατηγορούσαν τη διοίκηση για αναποφασιστικότητα.

Ωστόσο ο κ. Κρεστενίτης εξηγούσε ότι η ισχύουσα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας δεν προέβλεπε αυτόματη και αυτοδίκαιη επαναφορά στα μισθολογικά επίπεδα του 2009. Επίσης τόνιζε ότι αυξήσεις στις αμοιβές των εργαζομένων θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν 3 παράγοντες που καθορίζουν τις δυνατότητες της εταιρείας : την τιμολογιακή πολιτική, το επενδυτικό πρόγραμμα και την οικονομική ευρωστία της εισηγμένης στο ΧΑ ΕΥΑΘ.

Ένα ακόμη ανοιχτό ζήτημα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της ΕΥΑΘ ήταν και η διαχείριση του υδραγωγείου της εταιρείας στον Αλιάκμονα. Η σύμβαση της ΕΥΑΘ με την κοινοπραξία Ακτωρ-Κωνσταντινίδη η οποία και είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του διυλιστηρίου στον Αλιάκμονα λήγει αρχές Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ ζητούν να αναλάβει η ίδια η εταιρία ύδρευσης την λειτουργία του και να μην παραχωρηθεί ξανά σε ιδιώτες.

Στο διυλιστήριο εφαρμόζεται προηγμένη πολυβάθμια διαδικασία καθαρισμού του νερού, η οποία περιλαμβάνει διεργασίες κροκίδωσης-καθίζησης, διύλισης σε κλίνες άμμου και ενεργού άνθρακα, οζόνωσης και χλωρίωσης, σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ . Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα του παραγόμενου ύδατος με δυνατότητα επεξεργασίας 150.000 m3/ημέρα. Το καθαρό πόσιμο νερό διανέμεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ.) και μέσω του αντλιοστασίου Ιωνίας και αγωγών μήκους 36 km στις δεξαμενές ύδρευσης κυρίως του δυτικού αλλά και του ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης.

Παραίτηση για τον αντιστράτηγο που συνομιλούσε με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ!

Παραίτηση είχαμε για τον αντιστράτηγο που συνομιλούσε με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ! Ο Νίκος Ζαχαριάδης, ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας που διαπραγματευόταν με τους Τούρκους εκπροσώπους τα ΜΟΕ!

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητούσε με την τουρκική πλευρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο υπέβαλε ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στην προ δεκαημέρου επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων και παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Με βάση πληροφορίες που δεν διαψεύδονται, ο κ. Ζαχαριάδης διαφώνησε με την προοπτική επίσκεψης της ελληνικής πλευράς στην Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, θεωρώντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Ο απόστρατος στρατηγός στο παρελθόν είχε διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενώ ήταν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ).

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε δήλωσή τους σχετικά με το θέμα τονίζουν πως «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share