Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγική απώλεια: Νεκρή η Αθηνά Λαμπροπούλου!

Θρήνος!

23 Ιουνίου 2019 15:02
Τραγική απώλεια: Νεκρή η Αθηνά Λαμπροπούλου!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η Αθηνά Αθ. Λαμπροπούλου και κηδεύεται στις 5 μ.μ. του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά Καλαβρύτων.

Η εκλιπούσα είχε έναν γιο τον Ευάγγελο Σέκερη. Θα την αποχαιρετήσουν επίσης τα αδέλφια της Δημήτριος Λαμπρόπουλος, Λάμπρος και Ελένη Λαμπροπούλου, Θεόδωρος και Παρασκευή Λαμπροπούλου και Γεώργιος Φραντζής. Τα ανίψια της, τα εγγόνια της και οι λοιποί συγγενείς.

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύονταν από το Μάιο στο νοσοκομείο με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος και ήταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη.

Οι θεράποντες ιατροί του χαρακτήριζαν την κατάστασή του ως «μη αναστρέψιμη». Οπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο δρ. Μιχάλης Μηνά, ιατρός του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τις τελευταίες εξετάσεις «επιβεβαιώθηκε η μη αναστρεψιμότητα των ινωτικών βλαβών στον πνεύμονα, χωρίς δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης».

Πέθανε ο Τάκης Μπενάς!

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή ο Τάκης Μπενάς ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς! Οθάνατοςτου σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς!

Σε ηλικία 94 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.. Πληροφορίες για την ζωή και το έργο του:

εννημένος το 1925 στον Πειραιά, ο Τάκης Μπενάς ως μαθητής στην κατοχή εντάχθηκε πρώτα στο ΕΑΜ Νέων και έπειτα στην ΕΠΟΝ.

Στη διάρκεια του Εμφυλίου καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτα στρατοδικεία. Παρέμεινε στην φυλακή για 12 χρόνια, έως το 1960. Με την αποφυλάκισή του, εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και από το 1964, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Από το 1961 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΑ. Φεύγει από το ΚΚΕ στη διάσπασή του το 1968 και μετέχει στην ίδρυση του ΚΚΕ «εσωτερικού» την ίδια χρονιά. Πιάνεται από την Χούντα και φυλακίζεται το 1969.

Απελευθερώνεται την επομένη της πτώσης της δικτατορίας. Μέχρι και το 1986 παραμένει στην ηγεσία του ΚΚΕ «Εσωτερικού».

Στον αριστερό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί παρεμβάσεις, άρθρα και δημόσιες ομιλίες του, ιδιαίτερα στην εφημερίδα «Αυγή» και, μετά το 1988, στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εποχή», στην ίδρυση της οποίας έλαβε μέρος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share