Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρή η Μπεττίνα Κουρή!

Είχε γράψει ιστορία!

22 Ιουνίου 2019 14:30
Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρή η  Μπεττίνα Κουρή!

Θρηνούν τα Χανιά, μετά την είδηση ότι πέθανε η “καπετάνισσα της Γαύδου”!

Δε θα ταξιδέψει για Γαύδο το πλοιάριο των Gavdos Cruises το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου, λόγω της απώλειας μιας αγαπητής “Γαυδιώτισσας” από τη Γερμανία.


Ο λόγος για την Μπεττίνα Κουρή-Trüper που έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα και σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία.

Η Μπεττίνα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί, το αγαπούσε πολύ, το διαφήμιζε παντού και πάντα πρόσφερε ότι μπορούσε για τη Γαύδο, με αποτέλεσμα να την ξέρουν και να την αγαπούν όλοι εκεί.

Νεκρή Κρήτη!

Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Κουρή, πραγματοποιούσαν τα δρομολόγια από τα Σφακία προς τη Γαύδο και πίσω με καθημερινά δρομολόγια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός λέγοντας πως “θα μας λείψει πολύ αυτός ο τόσο καλός και δραστήριος άνθρωπος, που πρόσφερε συνεχώς στη Γαύδο και του Γαυδιώτες. Καλό ταξίδι να έχει και συλλυπητήρια στους οικείους της”

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύονταν από το Μάιο στο νοσοκομείο με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος και ήταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη.

Οι θεράποντες ιατροί του χαρακτήριζαν την κατάστασή του ως «μη αναστρέψιμη». Οπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο δρ. Μιχάλης Μηνά, ιατρός του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τις τελευταίες εξετάσεις «επιβεβαιώθηκε η μη αναστρεψιμότητα των ινωτικών βλαβών στον πνεύμονα, χωρίς δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης».

Πέθανε ο Τάκης Μπενάς!

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή ο Τάκης Μπενάς ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς! Οθάνατοςτου σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς!

Σε ηλικία 94 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.. Πληροφορίες για την ζωή και το έργο του:

εννημένος το 1925 στον Πειραιά, ο Τάκης Μπενάς ως μαθητής στην κατοχή εντάχθηκε πρώτα στο ΕΑΜ Νέων και έπειτα στην ΕΠΟΝ.

Πέθανε θάνατος

Στη διάρκεια του Εμφυλίου καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτα στρατοδικεία. Παρέμεινε στην φυλακή για 12 χρόνια, έως το 1960. Με την αποφυλάκισή του, εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και από το 1964, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.

Από το 1961 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΑ. Φεύγει από το ΚΚΕ στη διάσπασή του το 1968 και μετέχει στην ίδρυση του ΚΚΕ «εσωτερικού» την ίδια χρονιά. Πιάνεται από την Χούντα και φυλακίζεται το 1969.

Πέθανε θάνατος

Απελευθερώνεται την επομένη της πτώσης της δικτατορίας. Μέχρι και το 1986 παραμένει στην ηγεσία του ΚΚΕ «Εσωτερικού».

Στον αριστερό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί παρεμβάσεις, άρθρα και δημόσιες ομιλίες του, ιδιαίτερα στην εφημερίδα «Αυγή» και, μετά το 1988, στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εποχή», στην ίδρυση της οποίας έλαβε μέρος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share