Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μαφιόζος της Καμόρα!

Μέλος της περίφημης ναπολιτάνικης μαφίας...

21 Ιουνίου 2019 11:48
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μαφιόζος της Καμόρα!

Καταζητούμενος που φέρεται να συμμετείχε στην ιταλική μαφία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος. Πρόκειται για πενηνταεξάχρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος εκτιμάται ότι ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να διατηρεί εδώ βιοτεχνία. Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων, οπότε και συνελήφθη δυνάμει του εις βάρος του εντάλματος.

Ο πενηνταεξάχρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο αίτημα των ιταλικών Αρχών να εκδοθεί στη χώρα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Νέα φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο διπλωμάτη στην Θεσσαλονίκη! Το αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκει σε επίτιμο πρόξενο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό του οχήματος, ενώ επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα.

Η φωτιά φέρεται να σβήστηκε προ της αφίξεως των πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

Δέκα ημέρες μετά τους εμπρησμούς Ι.Χ Τούρκων διπλωματών

Υπενθυμίζεται ότι στις 10/06 είχαν καεί ολοσχερώς και πάλι στη Θεσσαλονίκη σταθμευμένα αυτοκίνητα της τουρκικής διπλωματικής αποστολής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η επίθεση με μαχαίρι στον 22χρονο!

Θεσσαλονίκη: Mοτοσικλέτα παρέσυρε ηλικιωμένο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share