Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

141 φορές ισόβια για 17 στρατιωτικούς στην Τουρκία!

Αδιανόητο νούμερο!

20 Ιουνίου 2019 15:28
141 φορές ισόβια για 17 στρατιωτικούς στην Τουρκία!

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 24 πρόσωπα, ανάμεσά τους έναν πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας και έναν πρώην σύμβουλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες δίκες που συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Από τους συνολικά 224 κατηγορούμενους 17 καταδικάστηκαν σε 141 φορές ισόβια για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», τη δολοφονία 139 ανθρώπων και «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Από τους 224 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων περίπου 20 πρώην στρατηγοί, οι 176 βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, 35 είναι ελεύθεροι και 13 δικάστηκαν ερήμην. Ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο Αλί Γιαζιτσί, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, περιλαμβάνονται στους καταδικασθέντες σε ισόβια, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε ελεύθερη πτώση η Τουρκική λίρα!

Η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση σήμερα ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο τουρκικές αμυντικές εταιρίες, αποκόπτοντας τες από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος από την Άγκυρα.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα. Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Άγκυρα κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινικό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες. Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.

Πηγή: Protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share