Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Θα συνεχιστεί το χαλάζι και αύριο! - Πότε σταματάει η κακοκαιρία;

Πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

19 Ιουνίου 2019 16:37
Καιρός: Θα συνεχιστεί το χαλάζι και αύριο! - Πότε σταματάει η κακοκαιρία;

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και θα συνεχιστούν οι μπόρες και το χαλάζι! Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί η κακοκαιρία;

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr και την αυριανή ημέρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια της χώρας, καθώς επίσης τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αστατος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται την Πέμπτη και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Μπουρίνι με βροχή και χαλάζι σαρώνει την Αττική!

Νέες βροχές και καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα περιοχές της Αττικής.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την παρατεταμένη κακοκαιρία στην Αττική και, ευρύτερα, στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις -όπως αυτή που έπληξε τα Τρίκαλα- κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι «κεραίες» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν τουλάχιστον 6.500 κεραυνούς σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Βροχές και χαλάζι σε πολλές περιοχές - Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share