Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Όταν μπήκα στην κλινική, ζύγιζα 31 κιλά. Σήμερα είμαι μια κούκλα χάρη στο Instagram»

Απίστευτη ιστορία...

19 Ιουνίου 2019 12:49
«Όταν μπήκα στην κλινική, ζύγιζα 31 κιλά. Σήμερα είμαι μια κούκλα χάρη στο Instagram»

Η ανορεξία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Είναι μια διαταραχή που ουσιαστικά μας στρέφει εναντίον μας.

Όταν τα βαθιά ριζωμένα σωματικά ζητήματα δεν επιλυθούν, θα εκδηλωθούν με έναν τρόπο που δεν μπορούμε εύκολα να ξεπεράσουμε. Χάρη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, έχουμε τώρα την ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ανοιχτά για τέτοια θέματα.



Υπάρχει πάντα μια καλή πιθανότητα να ανατρέξουμε σε κάποιον που περνάει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η ανορεξία μπορεί να γίνει θανατηφόρα αν δεν αντιμετωπιστεί και δυστυχώς, υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες με αυτό το πρόβλημα.

Η Emelle είναι μια γυναίκα από την Αγγλία που αντιμετώπιζε μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση ανορεξίας.



Ήξερε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο για πολύ. Στη χειρότερη περίπτωση, το σωματικό της βάρος είχε μειωθεί δυσανάλογα στα 31 κιλά. Δεν ήταν σε θέση να βρει κάποιο αγόρι.

Έτσι, η Emelle άρχισε να πιστεύει ότι ήταν πάρα πολύ χοντρή για να θεωρηθεί ελκυστική. Από εκεί και πέρα, η σχέση της με το φαγητό άρχισε να χαλάει εντελώς.



Αρνήθηκε να πιστέψει ότι υπήρχε πραγματικό πρόβλημα. Το σώμα της είχε προσαρμοστεί στο νέο της βάρος και σπάνια αισθάνονταν αδύναμη.

Αν και οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας της Emelle προσπαθούσαν να βοηθήσουν, εκείνη τους κατηγορούσε ότι προσπάθησαν να καταστρέψουν τη ζωή της.


Μόλις άρχισε να συνειδητοποιεί ότι είχε σοβαρή ανάγκη για βοήθεια, στράφηκε στο Instagram. Βρήκε πολλές χρήσιμες ιστορίες ανάκαμψης.

Η Emelle σύντομα άρχισε να επαναφέρει το βάρος της και να αναπτύσσει μια πολύ πιο υγιή σωματική διάπλαση ως αποτέλεσμα αυτής της ενθάρρυνσης.


Η Emelle ζυγίζει πλέον 55 κιλά και είναι χαρούμενη για αυτό. Τώρα, μοιράζεται την ιστορία της για να ενθαρρύνει άλλους.

Μαριόν Μπαρτολί: Τα περιττά κιλά, η ανορεξία και η επανοδος!

Βίωσε ψυχολογική κακοποίηση και σοβαρά προβλήματα υγείας. Τώρα, 4,5 χρόνια μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το τένις, η Μαριόν Μπαρτολί πιάνει ξανά τη ρακέτα της.

Η τενίστρια που κατέκτησε το Wimbledon το 2013 δεν είναι η πρώτη νικήτρια Γκραν Σλαμ που επανέρχεται στη δράση. Το είχε κάνει η Κιμ Κλάιστερς έπειτα από διάλειμμα περίπου 2 χρόνων, αλλά και η Ζιστίν Ενάν, μετά την αποχή 20 μηνών.

Στην περίπτωση της Μπαρτολί όμως, η απουσία από τα κορτ ήταν πολύ μεγαλύτερη και κατά τη διάρκειά της είχε για μήνες προβλήματα υγείας. «Σε κάποιο σημείο ζύγιζα περίπου 40 κιλά και παραλίγο να πεθάνω», δήλωσε στους New York Times. «Αν έπειτα από αυτό μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου επαγγελματία τενίστρια, τότε πρόκειται για τεράστια νίκη», συμπλήρωσε.

Την εποχή που έπαιζε, η φλεγμονή στον ώμο του δεξιού χεριού της έφτασε σε τέτοιο σημείο, που δεν άντεχε στο κορτ πάνω από 45 λεπτά χωρίς εξαντλητικό πόνο. Πέντε μήνες μετά τον θρίαμβό της στο Wimbledon, αποφάσισε να σταματήσει. Τα όσα ακολούθησαν όμως ήταν ακόμη χειρότερα.

Για 18 μήνες, ο σύντροφός της την «βασάνιζε» για να χάσει πολλά κιλά. Την ανάγκαζε να υποβληθεί σε δίαιτα που η ίδια γνώριζε ότι ήταν ανθυγιεινή. Της έδειχνε αδύνατες γυναίκες και της έλεγε πόσο πιο όμορφες ήταν από εκείνη. Εφτασε από τα 75 στα 52 κιλά.

«Το έκανα γιατί κάθε ημέρα μου έλεγε ότι ήμουν πολύ βαριά και πολύ χοντρή. Οπότε, ξεκίνησα μία δίαιτα που δεν τελείωνε ποτέ», δήλωσε η ίδια, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του άνδρα που την υπέβαλε σε όλο αυτό. Ισως επειδή είχε αποδυναμωθεί ο οργανισμός της, προσβλήθηκε από H1NI1, σε ένα ταξίδι της στην Ινδία. Είχε υψηλό πυρετό για 15 ημέρες και έχασε περισσότερα κιλά, φτάνοντας να ζυγίζει περίπου 40.

Το ίδιο διάστημα, εργαζόταν ως σχολιάστρια για την τηλεόραση σε τουρνουά τένις. Ο κόσμος σοκάρονταν τόσο πολύ με την εικόνα της, που πίστευε ότι είχε ανορεξία. Κάτι που την ενοχλούσε, όπως λέει, γιατί δεν ήταν αλήθεια.

Αποφάσισε να βάλει τέλος το 2016, στο Wimbledon, που ήλπιζε να παίξει σε αγώνα επίδειξης διπλού. Οι γιατροί του τουρνουά δεν της το επέτρεψαν, φοβούμενοι για την υγεία της. Τότε αποκάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και πως σύντομα θα εισαγόταν σε κλινική.

«Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω ότι πήραν την καλύτερη απόφαση για εμένα. Πιθανότατα θα πέθαινα στο κορτ αν έπαιζα ματς με τόσα κιλά. Μου πήρε πολύ καιρό για να συνέλθω τελικά. Ημουν στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες», δηλώνει.

Όταν τελικά ανέκαμψε, άρχισε να σκέφτεται την επιστροφή της στο τένις. Έτσι, άρχισε να προπονείται τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share