Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Έκλεψαν το άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε!

Διεξάγεται έρευνα για την εξαφάνιση του αγάλματος!

19 Ιουνίου 2019 00:11
Απίστευτο: Έκλεψαν το άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε!

Απίστευτο! Έκλεψαν το άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε! Διεξάγεται έρευνα για την εξαφάνιση του αγάλματος!

Το άγαλμα, που αποτυπώνει την κλασική σκηνή της ταινίας Επτά Χρόνια Φαγούρας (1955), δέσποζε στην κορυφή ενός μικρού περιπτέρου που βρίσκεται στην αρχή του διάσημου "Walk of Fame" του Χόλιγουντ.

Ένα άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε με το διάσημο λευκό φόρεμά της, το οποίο σηκώνει ο αέρας, εξαφανίστηκε στο Χόλιγουντ και η αστυνομία του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα, συλλέγοντας δακτυλικά αποτυπώματα και «χτενίζοντας» τον τόπο του εγκλήματος, με την ελπίδα να βρει ίχνη της πρωταγωνίστριας.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να σκαρφαλώνει στην κατασκευή τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και να χρησιμοποιεί ένα πριόνι για να αρπάξει το άγαλμα της Μέριλιν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η φωτογραφία με το ισχυρό πολιτικό μήνυμα μετατράπηκε σε άγαλμα!

Η σκηνή που απαθανατίστηκε σε μία φωτογραφία μεταδίδει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα και έχει αναδειχθεί σε μία εμβληματική εικόνα στη μάχη κατά της ανόδου της ακροδεξιάς.

Από τη μία εμφανίζει τον Σέπο Σέλουσκα, στέλεχος του κόμματος του Βόρειου Ράιχ, ο οποίος λίγο μετά τη λήψη της φωτογραφίας, το 1985, καταδικάσθηκε για τον βασανισμό και τη δολοφονία ενός Εβραίου ομοφυλόφιλου.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Ντάνιελσον, Εβραία πολωνικής καταγωγής, της οποίας η μητέρα είχε οδηγηθεί σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτρορείο ειδήσεων.

Εκείνη την ημέρα, στις 13 Απριλίου 1985 -μία χρονιά που είχε σημαδευτεί από την αναβίωση πολλών νεοφασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη- το «θύμα» της επίθεσης συμμετείχε σε μία εκδήλωση του κόμματος του Βορείου Ράιχ στην σουηδική πόλη Βέξιε, μία εκδήλωση που είχε πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις. Όμως, παρά τις έντονες αντιδράσεις, το νεοναζιστικό κόμμακατόρθωσε να πραγματοποιήσει την πορεία του στους δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής, εμφανίζεται, εν μέσω του πλήθους των νεοναζιστών, μία 38χρονη γυναίκα, η Ντάνουτα, η οποία θαρραλέα υψώνει την τσάντα της και καταφέρνει ένα κτύπημα στο κεφάλι σημαιοφόρου της ακροδεξιάς ομάδας, του Σέπο Σέλουσκα.

Το 2014, η Σουηδή γλύπτρια Σουζάνα Άργουιν πλαστούργησε ένα άγαλμα σε μινιατούρα την πράξη της Ντάνιελσον, βάσει της φωτογραφίας. Έκτοτε προέκυψε η ιδέα να στηθεί ένα άγαλμα σε φυσικές διαστάσεις στην πόλη της Βέξιε, όμως το σχέδιο αυτό συνάντησε την αντίδραση των κεντρώων πολιτικών στην πόλη, που έκριναν ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προτροπή σε βία.

Αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και άλλο ένα εμπόδιο στην πραγμάτωση αυτής της ιδέας: Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη σκηνή, αντιτίθετο στην ιδέα να στηθεί το άγαλμα μόνο της Ντάνιελσον, υποστηρίζοντας πως χωρίς το γενικότερο πλαίσιο που παρατίθεται στο κάδρο της φωτογραφίας, η σημασία της πράξης της θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της πόλης είχαν άλλη γνώμη και θέλοντας να διατρανώσουν την άποψή τους ενάντια στη τήρηση ίσων αποστάσεων, αντέδρασαν.

Άρχισαν να κρεμούν τσάντες στα άλλα αγάλματα που κοσμούσαν την πόλη. Και τελικά δικαιώθηκαν. Πέντε χρόνια αργότερα, οι αρχές της πόλης αποδέχθηκαν το αίτημα για την ανέγερση ενός τέτοιου αγάλματος, και πλέον στο κέντρο της πόλης θα μπορεί κάποιος να δει το μνημείο μίας θαρραλέας πράξης!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share