Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κύπρος: Η "σφραγισμένη" Αμμόχωστος ανοίγει από τους Τούρκους!

Τι είπε ο "υπουργός εξωτερικών";

18 Ιουνίου 2019 23:50
Κύπρος: Η

Η "σφραγισμένη" Αμμόχωστος της Κύπρου ανοίγει από τους Τούρκους!

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρετ Οζερσάι, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως θα μπουν ειδικοί εμπειρογνώμονες στα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) για καταγραφή της κατάστασης της πόλης.

Θα διαπιστώσει, όπως είπε, τα περιουσιακά στοιχεία των βακουφίων, ποια είναι τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, θα τα καταγράψει σε μια έκθεση.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, θα καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν στα Βαρώσια. Στην ομάδα αυτή, είπε, θα «επωφεληθούν από ονόματα που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αρένα».

Ως «κυβέρνηση» (του ψευδοκράτους), δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμασθούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

Θα ενημερώσουν επίσης, είπε, την επόμενη περίοδο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη αλλά και την λεγόμενη «βουλή» σχετικά με το θέμα.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρθηκε και στο μαρωνίτικο χωριό Καρπάσια λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν τα συμβόλαιο και κάποιοι (Τουρκοκύπριοι και έποιοικοι) που μένουν σε σπίτια στο εν λόγω χωριό θα μετακινηθούν, σύμφωνα με το protothema. Έτσι, είπε, μικρός μεν αριθμός αλλά περίπου 10-15 σπίτια θα μπορέσουν να επιστραφούν σε Μαρωνίτες.

Κύπρος: Έτοιμη για βέτο!

Στην “επίθεση” φαίνεται πως βγαίνει πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία με τα όπλα τα οποία διαθέτει να είναι πλέον στο τραπέζι. Μεταξύ αυτών η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει βέτο εάν δεν ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής που θα διεξαχθεί το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και κυρίως εαν βρεθεί κράτος μέλος της ΕΕ -όπως η Βρετανία- που θέσουν εμπόδια στην έκδοση των αποφάσεων κατά της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, δια μέσω του Νίκου Αναστασιάδη, μιλά πλέον καθαρά για θαλάσσια εισβολή της Τουρκίας και επί της ουσίας ότι παραβιάζονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Συνεπώς επιθυμεί μια σκληρή αντίδραση, η οποία σημαίνει από την άλλη πλευρά πολιτική κρίση και πιθανόν πολιτειακή στην Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απάντηση που αρμόζει στην τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ντόναλτ Τουσκ κυρώσεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα τις οποίες δεν συζητά η Ευρώπη.

Πηγή: news247

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share