Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύπρος: Έτοιμη για βέτο!

Αν δεν ικανοποιηθεί με τα μέτρα ενάντια της Τουρκίας.

18 Ιουνίου 2019 18:25
Κύπρος: Έτοιμη για βέτο!

Στην “επίθεση” φαίνεται πως βγαίνει πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία με τα όπλα τα οποία διαθέτει να είναι πλέον στο τραπέζι. Μεταξύ αυτών η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει βέτο εάν δεν ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής που θα διεξαχθεί το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και κυρίως εαν βρεθεί κράτος μέλος της ΕΕ -όπως η Βρετανία- που θέσουν εμπόδια στην έκδοση των αποφάσεων κατά της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, δια μέσω του Νίκου Αναστασιάδη, μιλά πλέον καθαρά για θαλάσσια εισβολή της Τουρκίας και επί της ουσίας ότι παραβιάζονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Συνεπώς επιθυμεί μια σκληρή αντίδραση, η οποία σημαίνει από την άλλη πλευρά πολιτική κρίση και πιθανόν πολιτειακή στην Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απάντηση που αρμόζει στην τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ντόναλτ Τουσκ κυρώσεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα τις οποίες δεν συζητά η Ευρώπη.

Πηγή: news247

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάει καταδίκη της Τουρκίας και μέτρα από Ε.Ε!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20-21 Ιουνίου, να καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share