Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα!

12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες!

18 Ιουνίου 2019 09:25
Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα!

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 134 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός 6 βαθμών έπληξε την επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.
Πάνω από 4.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εκτοπιστούν εξαιτίας του σεισμού, αφού προκάλεσε ζημιές ή κατέστρεψε ολοσχερώς πάνω από 10.000 κατοικίες στη μεγαλούπολη Γιμπίν (5,5 εκατ. κάτοικοι).

Πλάνα που μεταδόθηκαν από κινεζικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν σωστικά συνεργεία καθώς απομακρύνουν πάνω σε φορείο ένα θύμα που μπόρεσαν να ανασύρουν από τα συντρίμμια ενός κτιρίου.

Συνολικά πάνω από 100.000 άνθρωποι χαρακτηρίζονται «σεισμοπαθείς» από τις αρχές στη Σετσουάν.

Ο σεισμός έγινε περί τις 22:55 τοπική ώρα σε μικρό εστιακό βάθος, 16 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας. Ακολουθήθηκε από μια σειρά περίπου εξήντα μετασεισμικών δονήσεων, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών.

Πάνω από 300 στελέχη του πυροσβεστικού σώματος αναπτύχθηκαν επιτόπου και οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έστειλαν περίπου 5.000 σκηνές και αρκετές ακόμη ομάδες διάσωσης στην περιοχή, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία!

σχυρός σεισμός 5,5 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή στα ανατολικά της χώρας και συγκεκριμένα την πόλη Πουπάνγκ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι, ούτε έχουν γίνει αναφορές περί υλικών ζημιών ή τραυματιών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Σεισμός στην Αταλάντη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share