Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χονγκ Κονγκ: Ιστορική πορεία με 2 εκατ. διαδηλωτές! (Video)

Viral βίντεο!

18 Ιουνίου 2019 08:46
Χονγκ Κονγκ: Ιστορική πορεία με 2 εκατ. διαδηλωτές! (Video)

Ντυμένοι στα μαύρα, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Νομοθετικό Συμβούλιο, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου.

Ζητούν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα και την παραίτηση της Κάρι Λαμ.

«Η αντίδραση της Κάρι Λαμ δεν ήταν ειλικρινής, για αυτό διαδηλώνω σήμερα», εξήγησε ένας 39χρονος, ο Τέρενς Σεκ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά του. «Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι (η Κάρι Λαμ) δεν μπορεί πλέον να κυβερνά το Χονγκ Κονγκ, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώσης», σχολίασε ο 38χρονος Ντέιβ Γουόνγκ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι, σχεδόν όλοι βρίσκονται στους δρόμους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Πεκίνο.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των 2.000.000 διαδηλωτών επαληθεύει, θα είναι η μεγαλύτερη διαμαρτυρία στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ.


Τα βίντεο που εμφανίζονται σε social media και στο youtube είναι εκατοντάδες και δείχνουν το πλήθος κόσμου που διαμαρτύρεται. Πολλοί από τους διαδηλωτές μάλιστα επιλέγουν να κοιμηθούν στους δρόμους.

Κίνα: Εντυπωσιακή διαδήλωση με ένα εκατομμύριο ανθρώπους!

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο Χονγκ Κονγκ για να διαμαρτυρηθούν για ένα σχέδιο της τοπικής κυβέρνησης να επιτρέψει τις εκδόσεις υπόπτων προς την ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη μεγαλύτερη διαδήλωση μετά την επανεκχώρηση της περιοχής στο Πεκίνο.

«Υπάρχουν 1,03 εκατομμύριο άτομα στη σημερινή πορεία», ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές στο πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά στο τοπικό Κοινοβούλιο, προκαλώντας ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στην Ισπανία: Ταύρος σκότωσε 60χρονο εθελοντή σε φεστιβάλ! (Video)

Καλαμαριά: Σήμερα απολογείται ο ψυκτικός που σκότωσε την 63χρονη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share