Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός: Βροχές και χαλάζι σε πολλές περιοχές - Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο!

Άστατος και σήμερα!

18 Ιουνίου 2019 07:16
Καιρός: Βροχές και χαλάζι σε πολλές περιοχές - Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο!

Ο καιρός θα είναι άσταρος καθώς οι προβλέψεις θέλουν νέες βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από το μεσημέρι και μετά.

Χθες, ο καιρός έφερε και ένα γερό μπουρίνι στα νότια προάστια της Αττικής, ενώ και σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Κρήτης, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Kαταιγίδες και βροχές μέχρι την Πέμπτη!

Αλλαγή του καιρού αναμένεται, με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) αλλά και της ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος μέχρι και την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Για σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες -κυρίως από το μεσημέρι και μετά- σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Ηπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η Δυτική-Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές όπου ευνοείται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων:


Το meteo.gr αναφέρει ότι στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παραμένει άστατος ο καιρός, μέχρι την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα διαθέσιμο προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες του MeteoAlarm και της ΕΜΥ εικονίζονται οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές αύριο, Τρίτη 18 Ιουνίου:

Ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την Τρίτη, 18 Ιουνίου:


Στο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ τονίζεται ότι την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Πέμπτη, με την ΕΜΥ να προβλέπει νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.

Ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την Πέμπτη, 20 Ιουνίου:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share