Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επικό: Ιταλός κατάδικος προσποιούνταν τον Τζόρτζ Κλούνει

Τελικά τον συνέλαβαν στην Ταυλάνδη...

17 Ιουνίου 2019 19:29
Επικό: Ιταλός κατάδικος προσποιούνταν τον Τζόρτζ Κλούνει

Στην Ταϊλάνδη συνελήφθη ένας Ιταλός, που είχε καταδικαστεί το 2010 σε πάνω από 8 χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος επειδή χρησιμοποιούσε το όνομα του Τζορτζ Κλούνεϊ για να πουλήσει ρούχα μέσω διαδικτύου.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης συνέλαβαν τον Φραντσέσκο Γκαλντέλι την Παρασκευή σε ένα σπίτι στο Τσόνμπουρι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψή του έγινε με την υποψία ότι διέμενε παράνομα στη χώρα. Μαζί του συνελήφθη η Βάνια Γκόφι, για θέματα βίζας.

Η Ιντερπόλ κυκλοφόρησε ένταλμα και συνελήφθη σε μία διεύθυνση που έδωσαν οι ιταλικές αρχές. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν έχουν δικηγόρο.

Ο Γκαλντέλι, μετά την καταδίκη του δραπέτευσε και πιστεύεται ότι έμενε στην Ταϊλάνδη για επτά χρόνια.

ΗΠΑ: Βίαιη πρόσληψη αφροαμερικανών μπροστά στον έντρομα παιδιά τους! (Video)

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από τη βίαιη σύλληψη μιας οικογένειας Αφροαμερικανών με μικρά παιδιά, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πλάνα της οποίας προβλήθηκαν σε βίντεο. Η δήμαρχος του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, όπου καταγράφηκε το περιστατικό, ζήτησε σήμερα συγγνώμη.

Στα βίντεο αυτά, που τραβήχθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα σε ένα χώρο στάθμευσης στο Φοίνιξ, διακρίνονται οι αστυνομικοί να διατάζουν την οικογένεια να βγει από το αυτοκίνητό της, ουρλιάζοντας και χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ότι θα ανοίξουν πυρ.

Αμέσως μετά μια Αφροαμερικανή γυναίκα βγαίνει από το όχημα μαζί με δύο μικρά παιδιά που τα παραδίδει σε κάποιο άλλο άτομο. Η γυναίκα συλλαμβάνεται. Στις επόμενες εικόνες, ένας αστυνομικός κλοτσάει στις γάμπες έναν άνδρα, ενώ του περνάει χειροπέδες αφού τον έχει ακινητοποιήσει, ακουμπισμένο σε ένα περιπολικό. Η γυναίκα ήταν η έγκυος αρραβωνιαστικιά του οδηγού.

Όπως και πολλοί άλλοι, αηδίασα με αυτά που είδα στο βίντεο που δείχνει την αλληλεπίδραση της αστυνομίας με μια οικογένεια και με μικρά παιδιά", ανέφερε η δήμαρχος Κλερ Γκαλέγκο στο Twitter. Οι ενέργειες των αστυνομικών είναι "σαφώς μη επαγγελματικές" καθώς "δεν υπάρχει καμία κατάσταση στην οποία μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεκτή", πρόσθεσε.

Η αρχηγός της αστυνομίας Τζέρι Ουίλιαμς είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχτεί μια κλήση για διάρρηξη όταν έπεσαν πάνω σ' αυτήν την οικογένεια. Εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο, αναφέροντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η οικογένεια έχει κινηθεί δικαστικά και ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δήμο του Φοίνιξ για παραβίαση των δικαιωμάτων της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΗΠΑ: 6χρονη μετανάστρια νεκρή από θερμοπληξία!

ΗΠΑ: Καταδίκη στον 37χρονο σκότωσε τα 5 παιδιά του στη Νότια Καρολίνα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share