Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Kαταιγίδες και βροχές μέχρι την Πέμπτη!

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση!

17 Ιουνίου 2019 12:58
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Kαταιγίδες και βροχές μέχρι την Πέμπτη!

Αλλαγή του καιρού αναμένεται, με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) αλλά και της ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος μέχρι και την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Για σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες -κυρίως από το μεσημέρι και μετά- σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Ηπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η Δυτική-Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές όπου ευνοείται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων:


Το meteo.gr αναφέρει ότι στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παραμένει άστατος ο καιρός, μέχρι την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα διαθέσιμο προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες του MeteoAlarm και της ΕΜΥ εικονίζονται οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές αύριο, Τρίτη 18 Ιουνίου:

Ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την Τρίτη, 18 Ιουνίου:


Στο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ τονίζεται ότι την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Πέμπτη, με την ΕΜΥ να προβλέπει νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.

Ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την Πέμπτη, 20 Ιουνίου:

Kαιρός: Bροχές και καταιγίδες - Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο!

Με βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτεί ο καιρός σήμερα την γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν τα φαινόμενα, από το μεσημέρι και σταδιακά το απόγευμα θα ενισχυθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο, εντάσεως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα την ημέρα έως 6. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με εξαίρεση τις Κυκλάδες που θα πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στο ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share