Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αγίου Πνεύματος: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Δείτε τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων της χώρας!

17 Ιουνίου 2019 07:42
Αγίου Πνεύματος: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα στην Αθήνα.

Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τα σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων της χώρας.

Πού θα είναι κλειστά τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος
Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, , σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση, η οποία δεν έχει ανακληθεί. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώθηκε, ότι τα καταστήματα-μέλη του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).
Αργία είναι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος και για την Αλεξανδρούπολη, και για την Βέροια. Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αναφέρει σε ανακοίνωση:
«Ολα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου προτείνει στα μέλη του, εμπόρους κι επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019. Το ίδιο ισχύει και για την Κομοτηνή και για το Ναύπλιο.

Αγίου Πνεύματος: Ποιοί δικαιούνται αργία;

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, πέφτει φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος και οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιό τους.

Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους (αδικαιολόγητα) δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής το οποίο και θα αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους.

Στην περίπτωση που οι ημερομίσθιοι που δεν εργαστούν, δεν δικαιούνται αμοιβή αφού δεν ορίζεται με διάταξη νόμου η πληρωμή του ημερομισθίου σε μη εξαιρέσιμες αργίες.

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό που δεν θα εργαστούν θα λάβουν το μισθό τους χωρίς προσαύξηση, ενώ αν εργαστούν δικαιούνται επί πλέον 1/25 του μισθού του.

Προσαύξηση κατά 75% οφείλεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει σχετικός όρος για καταβολή του σε Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., καθορίζει δηλαδή την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας!

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας, λόγω της μεγάλης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Ειδικότερα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δράμα: Νεκρή βρέθηκε η 57χρονη αγνοούμενη!

Νεκρός ο θρύλος των πολεμικών τεχνών Κρις Κύργιας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share