Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ν. Ζηλανδία! Φόβοι για Τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 ρίχτερ!

Σε επιφυλακή οι αρχές!

16 Ιουνίου 2019 12:53
Συναγερμός στην Ν. Ζηλανδία! Φόβοι για Τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 ρίχτερ!

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές στη Νέα Ζηλανδία μετά από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε, μεγέθους 7,4 βαθμών Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν τα νησιά Κέρμαντεκ στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια ακατοίκητη περιοχή της χώρας. Ωστόσο, οι αρχές Πολιτικής Προστασίας εξέδωσαν προειδοποίηση καθώς ο φόβος για τσουνάμι είναι μέχρι στιγμής μεγάλος.


Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο για το σεισμό
Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 10:55, τοπική ώρα, 01:55 ώρα Ελλάδας, βρίσκεται 928χλμ βορειοανατολικά της πόλης Ταουράνγκα, στο Βόρειο Νησί, με εστιακό βάθος 34χλμ όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Νέα Ζηλανδία: Σάλος με τον κατά συρροή βιαστή που εργάζεται στο Κοινοβούλιο!

Έπειτα από την έκθεση για τον εκφοβισμό και την παρενόχληση στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής Τρέβορ Μάλαρντ δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις καταγγελίες για "σοβαρή σεξουαλική επίθεση" και ενώ ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio NZ ο Μάλαρντ είπε ότι η εντύπωσή του διαβάζοντας την έκθεση είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται και για τις τρεις επιθέσεις και ότι είναι πιθανό να εξακολουθεί να εργάζεται στη βουλή.

"Μιλάμε για σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις. Αυτό για μένα συνιστά βιασμό. Διαβάζοντας προσεκτικά την έκθεση έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να εργάζεται εδώ", είπε ο Μάλαρντ.

Απαντώντας η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος Πόλα Μπένετ κάλεσε τον Μάλαρντ να αποσαφηνίσει τα σχόλιά του. Η ίδια είπε ότι αν δεν κληθεί η αστυνομία, θα δοθεί η εντύπωση ότι "υποθάλπουμε έναν εγκληματία".

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτό το κτίριο που ζητούν απαντήσεις".

Η Μπένετ πρόσθεσε ακόμη ότι ενημέρωσε το προσωπικό πως θα λάβει φροντίδα αν αποφασίσει να καταγγείλει τυχόν τέτοιο συμβάν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως, ο Γουίνστον Πίτερς, δήλωσε ότι δεν φέρεται να είναι βουλευτής το πρόσωπο αυτό.

Η έκθεση για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό αποκάλυψε ότι 50 πρόσωπα κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν θωπείες παρά την θέλησή τους και 54 ότι δέχτηκαν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις, ενώ 14 δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βίντεο ντοκουμέντο: Τσουνάμι λάσπης "εξαφανίζει" ένα ολόκληρο χωριό!

Τσουνάμι και στην Ελλάδα; Ποιες περιοχές κινδυνεύουν;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share