Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οδηγίες για τα δεξαμενόπλοια που περνούν από τον Κόλπο του Ομάν!

Από Intertanko και OCIMF

14 Ιουνίου 2019 19:00
Οδηγίες για τα δεξαμενόπλοια που περνούν από τον Κόλπο του Ομάν!

Η Ένωση Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων-Intertanko και η ένωση Πετρελαϊκών εταιρειών OCIMF εξέδωσαν σήμερα κάποιες πρώτες οδηγίες για τα πληρώματα των «τανκεράδικων» που πλέουν ή πρόκειται να πλεύσουν στον κόλπο του Ομάν.

Αφού αναφέρουν ότι ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος κτύπησε τα δύο δεξαμενόπλοια επισημαίνουν ότι η τακτική που ακολούθησαν οι άγνωστοι έως τώρα δράστες μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη επίθεση της 12 Μαΐου στο Fujairah.

Ακολουθούν οι οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους σε θέματα ασφαλείας, να επανεκτιμήσουν την επικινδυνότητα του ταξιδιού στην ευρύτερη περιοχή των επιθέσεων, να γίνονται υπάρχουν αυστηροί κατά την επιβίβαση στα πλοία, να αναφέρουν τα πληρώματα οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, να πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους περιμετρικά του πλοίου και να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές αμέσως μόλις αντιλαμβάνονται κάτι ύποπτο.

Πηγή: protothema

"Ιρανοί αφαιρούν νάρκη από δεξαμενόπλοιο": Βίντεο - σοκ από το Πεντάγωνο!

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και κατόπιν αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ, καθώς και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

«Στις 16:10 τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν σε ανακοίνωση του την οποία διένειμε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας «το βίντεο επισυνάπτεται».

Στην ύπαρξη αυτού του βίντεο αναφέρθηκε λίγες ώρες νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δείτε το βίντεο:

Philip Crowther
@PhilipinDC

Just in: Pentagon video of what it says is an Iranian boat removing an unexploded mine from one of the attacked oil tankers in the Gulf of Oman.

3.669 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Εκτός από το βίντεο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες στις οποίες, όπως λένε, απεικονίζεται η ζημιά από την έκρηξη και ένα αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι μια μαγνητική νάρκη στο δεξαμενόπλοιο Kokuka Courageous.

Πηγή: Protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share