Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Botrini's: Το νέο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

22 Ιουνίου 2011
Botrini's: Το νέο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Botrini's: Ο ιταλός κατεβαίνει... Χαλάνδρι!

Είναι ο τηλεοπτικός «κακός». Ο άνθρωπος του οποίου την κριτική πολλοί δεν ανέχτηκαν, αλλά και ο ευγενικός καθηγητής που μέσα από το Botrini's Project έδωσε την ευκαιρία σε μη προνομιούχα παιδιά να μάθουν τι σημαίνει «εστιατόριο». Πλέον... σημαίνει Botrini's και αποτελεί το νέο επαγγελματικό βήμα του Έκτορα στο Χαλάνδρι.

Σε μια δροσερή αυλή με ολόλευκα τραπεζομάντηλα και επιβλητικές ροτόντες, ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι, αποφάσισε να στήσει τη νέα του δουλειά. Το Botrini's, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο ακούραστος ιταλός ήρθε για να εκπληρώσει δύο του επιθυμίες: Να εγκαινιάσει το πρώτο δικό του εστιατόριο στην Αθήνα (μετά το επιτυχημένο Etrusco στην Κέρκυρα), αλλά και να δώσει βήμα σε νέα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία της κουζίνας. Εδώ λοιπόν και λιγότερο από ένα μήνα, το κοσμικό gathering του γαστρονομικού χάρτη της πόλης, γίνεται στο Χαλάνδρι. Ξεκινάει με πιάτα όπως χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον, έναν κυβισμό σολομού ή ακόμα και τα ξακουστά αλλαντικά του Etrusco, συνεχίζεται με ένα καπνιστό ρυζότο με γαρίδες ή ένα μοσχαρίσιο φιλέτο βιολογικής εκτροφής και καταλήγει σε επιδόρπια όπως οι Κερκυραϊκές αναμνήσεις, ή το τσουρέκι από τη χώρα των Βάσκων με παγωτό πικραμύγδαλο και φυτικό γάλα. Κι αν όλα αυτά ακούγονται εξεζητημένα, ο Έκτορας αποδεικνύει πως εν μέσω δύσκολων καιρών, το ρίσκο του «επιχειρείν» μπορεί να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα με ιδιαίτερο... θάρρος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κόστος. Μια επίσκεψη εδώ, θα σου κοστίσει περίπου €45, ενώ υπάρχει και degustation menu με αντίτιμο €65. Όσο για το αν αξίζουν ή όχι, κρίνοντας από το Etrusco λέμε «ναι»...

TIP: Στο Botrini's υπάρχει και bar για την αναμονή, αλλά και sommelier που καθημερινά προτείνει κρασιά ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

INFO: Βας. Γεωργίου 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6857323. Καθημερινά 20:00-00:00

Ελένη Νικολούλια

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share